Literair festival TiLT ontwikkelt door met steun van Provincie Noord-Brabant

Met een bomvol en afwisselend programma dat vier dagen bestreek, zit de lustrumeditie van literair festival TiLT erop. Met prominente gasten, aanstormend literair en muzikaal talent en kruisbestuivingen tussen verschillende disciplines heeft TiLT bewezen zich niet voor niets een ‘feest voor wie leest’ te noemen.

Het succes bewijst dat literatuur kan verbinden: reden genoeg om vooruit te kijken. Onder de bekende, maar net iets aangepaste naam Tilt, groeit de organisatie vanaf 2015 daarom door.

Meer dan festival

Vanuit de ambitie om de literaire infrastructuur in de regio Noord-Brabant te versterken wordt er niet enkel een jaarlijks festival georganiseerd, maar worden er vanaf 2015 het hele jaar door activiteiten geprogrammeerd voor zowel publiek als voor schrijvers. Tilt heeft hiervoor een eenmalige subsidie ontvangen van het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (BKKC). Door middel van impulsgelden draagt het BKKC bij aan innovatie in de culturele sector van de provincie.

Tilt 2016

In samenwerking met partners uit verschillende kunstdisciplines, stelt Tilt zichzelf de opdracht te ontdekken, te verbinden en te ontwikkelen. Vanuit die gedachte worden verschillende evenementen georganiseerd, worden er schrijverswerkplaatsen opgericht en wordt er een talentontwikkelingsprogramma opgezet. De kernactiviteit van Tilt blijft de organisatie van het jaarlijkse festival, dat in 2016 plaats vindt van donderdag 17 maart tot en met zondag 20 maart.