Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3297 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Little Night Music: Liefde, hoop en geloof

Op 22, 23, 24 en 25 juni voeren 2e en 3e jaars studenten Muziektheater van het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) Stephen Sondheim's 'A Little Night Music' uit in Cultureel Centrum Jan van Besouw te Goirle.

Samen met Harold Prince bewerkte Stephen Sondheim het script van 'Smiles of a Summer Night', een film van Ingmar Bergman uit 1956, tot een operette-achtige musical. Het stuk kreeg de titel A Little Night Music mee – een vertaling van Mozarts Eine Kleine Nachtmusik – en ging in 1973 op Broadway in première. Deze prachtige musical wordt slechts zelden uitgevoerd in Nederland maar de muziek uit de musical is wel heel bekend. Denk aan het onvergetelijke 'Send in the Clowns', wat ondermeer ooit een grote hit was voor Barbra Streisand. Zoals in vele Sondheim-musicals vormt in A Little Night Music het cynisme en de teleurstelling over de liefde de rode draad in het verhaal. Bijna alle personages hebben problemen in de liefde. Allen gaan zij op zoek naar hun lotsbestemming en wachten op een teken van de zomernacht. Die nacht zal drie keer lachen: één keer naar de jongeren, die nog niets weten, één keer naar de volwassenen, die nog niet genoeg weten, en één keer naar de ouderen, die teveel weten. De regie is in handen van Sieta Keizer. Zij studeerde zang en drama en is actief als regisseur en casting director. Recentelijk verzorgde ze de casting van de musicals Ciske de Rat, Petticoat en All Shook Up / Love me Tender.

Het is inmiddels algemeen bekend in de musical- en theaterwereld dat de afdeling muziektheater van het Conservatorium van FHK al vele grote talenten heeft afgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan Wieneke Remmers, die behoorde tot de tweede lichting afstudeerders in 2000 en ondermeer de hoofdrol in The Sound of Music speelde. Maar ook Susan Segers (2004) die inmiddels hoofdrollen vertolkte in Les Miserables en Urinetown, voor de laatste rol ontving ze afgelopen maandag nog een Johnny Kraaijkamp Musical Award. Of Annemieke van Dam en Wietske van Tongeren (beiden 2004) die uitgegroeid zijn tot musicalsterren in respectievelijk Duitsland en Oostenrijk met hoofdrollen in Elisabeth en Rebecca. Of Deborah de Ridder (2005), de Vlaamse oud-studente die de Vlaamse musicalzoektocht 'Op zoek naar Maria' won en de hoofdrol in de Vlaamse The Sound of Music kreeg. De Nederlandse Op Zoek naar…-programma's zijn tot nu toe ook een mooie springplank geweest voor onze oud-studenten. Zoals Brigitte Heitzer (Evita, zij volgde een deel van het muziektheater-curriculum) en natuurlijk Freek Bartels (2008) . Bij Mary Poppins werd Sophie Veldhuizen (2006) 2e. Zij is nu de alternate van winnares Noortje. Ook bij de nieuwe zoektocht naar Zorro zullen er vast weer 'Tilburgse' gezichten opduiken. Zo zijn er nog talloze 'successtories' te noemen die allemaal op onze website vermeld staan. En allemaal deden ze ooit mee met de conservatorium-eindvoorstelling! In het tweede jaar in het ensemble, de hoofdrollen zijn voor de 3e jaars weggelegd. In het verleden werden o.a. Sweeney Todd, Into the Woods, Company, Rent, City of Angels en Joe uitgevoerd. En dit jaar dus opnieuw een prachtig Sondheim-stuk. De studenten werken zo'n 6 weken non-stop aan het stuk om samen naar een heel mooi resultaat toe te werken!

De uitvoeringen van de 2e en 3e jaars 'A Little Night Music' zijn op dinsdag 22, woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 juni in Cultureel Centrum Jan van Besouw te Goirle. Aanvang 20.00 uur. Op donderdag en vrijdag is er tevens een matinee om 14.30 uur. Kaarten kosten 15 euro. Klik hier om te bestellen.

Reageer op dit bericht