Nieuws

Little Steven
Let op! Dit artikel is al 1590 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Little Steven met zijn Disciples of Soul naar 013

013 Poppodium maakt met trots bekend dat Steve van Zandt, beter bekend als Little Steven, met The Disciples Of Soul op donderdag 30 november in 013 optreedt. Little Steven is vooral bekend als gitarist in Bruce Springsteen’s E-Street Band, maar heeft ook een rijke solo loopbaan, een eigen label en een succesvolle acteercarrière. Tickets kosten €59 (exclusief servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 28 juli om 10:00 uur in de voorverkoop.

Little Steven

In 1975 begint Steven van Zandt, ook wel bekend als Little Steven of Miami Steve, als vaste gitarist in de E-Street Band van Bruce Springsteen. Solo gaat het hem in de jaren tachtig ook voor de wind. De debuutplaat van Little Steven met de The Disciples of Soul – Men Without Women – verschijnt in 1982 en wordt vooral in Amerika een succes. In 1984 besluit Van Zandt uit de E-Street Band te stappen en solo verder te gaan. Dit levert vijf albums op, waarvan Born Again Savage uit 1999 de laatste is. Little Steven keert ook terug naar de E-Street Band, waar hij nu nog steeds deel van uitmaakt.

Andere projecten

Vanaf 1999 maakt de Amerikaan met de bandana ook furore als de maffiabaas Silvio Dante in de populaire televisieserie The Sopranos. Niet veel later speelt hij de hoofdrol in de serie Lilyhammer, waar hij ook aan meegeschreven heeft. Tel daar nog een eigen label en radioshow bij en je zou denken dat Little Steven zijn solowerk wel aan de wilgen zou hangen. Maar niets is minder waar: dit jaar is voor het eerst in 18 jaar een nieuw album verschenen, getiteld Soulfire. Op de plaat is een politieke working-man-rock te horen, maar ook knallende soul, oude R&B en 60’s doo-wop.

In het kort

  • Datum: donderdag 30 november 2017
  • Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur
  • Locatie: Mainstage, Poppodium 013
  • Entree: €59,- (exclusief servicekosten)
  • De voorverkoop start op vrijdag 28 juli om 10.00 uur.

 

Reageer op dit bericht