Nieuws

lochal
Let op! Dit artikel is al 310 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vijf prachtige foto’s van de Locomotiefhal in de Spoorzone

Je kunt het jezelf bijna niet voorstellen, maar in het najaar van 2018 is de nu nog leegstaande locomotiefhal in de Spoorzone een heel bruisende plek. Bibliotheek Midden-Brabant, het Brabants kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, de Kunstbalie en Seats2Meet betrekken dan het monumentale pand. 

Foto’s: Corné Hannink

De LocHal moet dé plek worden waar heel Tilburg samenkomt. Je kunt er straks leren en studeren, ondernemen, ontmoeten, vergaderen, exposeren en nog veel meer. Hoewel het gebied en de hal een rijk verleden heeft, staat de toekomst straks centraal. Het interieur wordt ontworpen door architectenbureau Mecanoo. Zij ontwierpen eerder bibliotheken in New York, Washington en Birmingham.

Verbouwing in volle gang

De verbouwingen van de LocHal zijn afgelopen maanden van start gegaan. Het gebouw met een vloeroppervlak van zo’n 11.000 m2 moet in juli 2018 worden opgeleverd. Fotograaf Corné Hannink ging nu alvast een kijkje nemen en maakte onderstaande foto’s. Goed nieuws: het rauwe en industriële karakter past bij het gebied en het gebouw en blijft behouden!

De hal krijgt een enorm trappenlandschap en meerdere verdiepingen met publieke werkplaatsen en uiteraard verschillende stijlkamers. De vernieuwde LocHal moet ook een functie als vergader- en congrescentrum gaan vervullen.

lochal-4 lochal-3 lochal-2 lochal-1

Reageer op dit bericht