Nieuws

logo koningsdag
Let op! Dit artikel is al 523 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Koningsdag in Tilburg heeft een eigen logo

De koninklijke familie komt tijdens Koningsdag 2017 naar Tilburg. Voor gemeente Tilburg een reden om deze bijzondere dag een eigen logo te geven. Het logo bestaat uit een oranje Tilburgse T, met daarboven een kroon vol Tilburgse iconen.

Koningsdag in Tilburg

De vorm van de kroon is afgeleid van een kroon in een voormalig Tilburgs stadswapen. Deze is te zien in het glas-in-lood van het paleis-raadhuis. De iconen in de kroon belichten belangrijke kanten van Tilburg: het bolletje wol in hartvorm verwijst naar de textielindustrie, maar ook naar het sociale hart van Tilburg. De cello en de gitaar staan voor de Tilburgse muziekcultuur, met onder meer het conservatorium en de rockacademie.

De overige vier iconen zijn ontleend aan TilburgsAns, het Tilburgse lettertype. De eerste is het bijzondere dak van het centraal station van Tilburg. Het draaimolenpaard is een verwijzing naar de jaarlijkse kermis. De woontoren Westpoint is de op twee na hoogste van Nederland. Als laatste zien we ‘Den Ophef’, de hefbrug over de Piushaven.

Het nieuwe logo wordt door het Tilburgse Transsportbedrijf Claassen gepromoot. Zij gaan met tien vrachtwagens met het nieuwe logo van Koningsdag 2017 door Nederland rijden. Andere transportbedrijven sluiten hier hoogstwaarschijnlijk nog bij aan.

Onvergetelijke feestdag

De gemeente Tilburg wil graag samen met haar bewoners het programma voor Koningsdag 2017 samenstellen. Wil je meedenken over de invulling van het programma? Reageer dan via het speciale e-mailadres of via de website www.koningsdag.tilburg.nl die net gelanceerd is.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alles rondom Koningsdag 2017? Houd dan ons Koningsdagplein in de gaten!

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Reageer op dit bericht