Nieuws

Let op! Dit artikel is al 400 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Lollipop verandert concept: American Diner club en wat minder gaycafé

Het Tilburgse gaycafé Lollipop slaat een nieuwe weg in. Na carnaval gaat het café aan de Paleisring flink verbouwen om daarna onder een nieuwe naam te openen: Lollipop-Reloaded. Volledig in American Diner stijl en niet langer met ‘gaycafé’ als uithangbord.

FOTO: Dit is slechts een sfeerimpressie van een American Diner. Dit is dus niet de Lollipop! 

Eigenaren Fransjan en Jeroen vinden het tijd voor een nieuwe weg. “Het uitgaan op de Paleisring heeft het al een aantal jaren moeilijk. Daarnaast zijn er ook nog steeds veel stappers die de Lollipop niet binnen durven omdat het van oudsher een gaycafé is. Inmiddels is meer dan 65% van de bezoekers hetero en bestaan de stapavonden uit een gemengd publiek.” De eigenaren willen dat taboe voor eens en voor altijd gaan doorbreken door een nieuwe weg in te slaan met hun Lollipop zodat echt iedereen zich welkom voelt.

“De Lollipop is nog één van de weinige gaycafés in Nederland, dus dat blijft zeker zo. En tijdens Roze Maandag blijven we uiteraard the place to be, maar we gaan het wel meer naar de achtergrond verplaatsen. Het tijdperk van de echte gaycafés is voorbij. We moeten een club zijn waar iedereen binnen kan komen zonder dat er raar wordt opgekeken als twee jongens of twee meisjes zoenen. We moeten wel van het imago bij de heteromannen af dat je zowat aangerand wordt als je naar binnen loopt want dat is natuurlijk onzin.”

American Diner

De dagen na carnaval wordt er druk verbouwd aan de Paleisring om op zaterdag 9 maart de Lollipop te heropenen. Fransjan en Jeroen gaan de kroeg omtoveren naar een club met American Diner look. Denk Marilyn Monroe, Elvis, Betty Boop, benzinepompen en Route 66 thema’s in de kroeg. Behalve de thema’s worden ook de cocktails aangepast aan het concept. Zo kun je genieten van de echte Amerikaanse klassiekers als de Margarita, Tom Collins en Harvey Wallbanger tijdens een avondje in de Lollipop.

Qua muziek gaat Lollipop Reloaded gooien Jeroen en Fransjan het ook over een andere boeg. Tijdens Weekend Fuel gaan ze zich meer richten op de hits voor de 20’ers en 30’ers: meer 70’s disco, 80’s pop, 90’s party en 00’s dance. Maar ook reggaeton en Nederlandstalig komen voorbij voor de perfecte afwisseling. Hiphop, hardstyle en moombahton verdwijnen meer naar de achtergrond.

20 jaar in Tilburg

In 1999 opende de kroeg in Tilburg. Inmiddels zijn Jeroen en Fransjan al de derde generatie eigenaars van de Lollipop. In augustus is de Lollipop al twintig jaar een begrip in Tilburg en dat gaan ze groots vieren tijdens de 3-daagse grote Lolliparty. Ook leuk: binnenkort lanceren ze een app waarmee je kunt sparen voor gratis drankjes, kortingsacties kunt verzilveren en je jezelf met voorrang kunt aanmelden voor evenementen.

Reageer op dit bericht