Nieuws

Lopers Company Tilburg
Let op! Dit artikel is al 428 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Lopers Company Tilburg bestaat 1 jaar en viert dit met coronaproof hardloopevenement

Wat een jaar is het geweest voor Christ Donders en Sam Voogt van Lopers Company Tilburg. Vorig jaar volgde het stel hun hart en openden ze een hardloopspeciaalzaak middenin het centrum van Tilburg. Een paar maanden later sloeg Corona in als een bom en ging het centrum op slot. Toch overheerst de trots. Wij spraken het stel over hun passie voor sporten, de zaak en hun toekomstplannen. Want het is volgens de ondernemers tijd dat heel Tilburg Lopers Company leert kennen.  

Christ en Sam leerden elkaar zo’n vier jaar geleden kennen tijdens hun gezamenlijke baan in de jeugdzorgverlening. Sam begon met hardlopen en kon wel wat tips gebruiken. Christ heeft al een succesvolle fiets- en hardloopcarrière achter de rug en voorzag Sam van wat tips. “Met de tips van Christ ging het een stuk beter en kreeg ik ook echt passie voor hardlopen. Door de onregelmatige tijden in mijn werk, had ik destijds geen tijd om actief te zijn in het verenigingsleven. En ik hou heel erg van eten, dus is hardlopen een laagdrempelige manier om te sporten en toch in shape te blijven.”

Uiteindelijk werden de twee verliefd op elkaar, maar was de liefde voor het bedrijf waar ze werkten op. En dus volgden de twee hun hart. “Ik had al langer in mijn hoofd om een hardloopzaak te openen die zich onderscheidt van andere zaken. Een zaak waar je makkelijk binnenloopt, je wordt geholpen vanuit expertise, een luisterend oor wordt geboden en je ook een kopje koffie kunt drinken. Eigenlijk veel meer dan een winkel, het moest een community worden,” vertelt Christ.

lopers company tilburg

Één jaar Lopers Company Tilburg

Ze besloten de daad bij het woord te voegen en een hardloopzaak in de Willem II-straat te openen. De twee zijn samen met hun kennis, expertise en passie de gezichten van de winkel. Sam houdt zich op de achtergrond ook bezig met het organiseren van evenementen, contacten leggen en het in gang zetten van toekomstplannen. “Dit doen we vanuit die community gedachte. We willen veel meer zijn dan een hardloopwinkel. Vanuit ons verleden in de zorgverlening willen we vooral mensen helpen,” vertelt Sam.

En dus organiseren ze op hun verjaardag – op zondag 11 oktober – één van de eerste coronaproof hardloopwedstrijden van Tilburg. Op het parcours van Peijnenburg in de Reeshof wordt een hardloopwedstrijd georganiseerd waar 250 sportievelingen aan mee kunnen doen. “Inmiddels hebben zo’n 100 lopers zich aangemeld. Zij gaan een afstand van 1 mijl of 5 kilometer afleggen. Het evenement is volledig volgens de coronarichtlijnen. Dit betekent dat er beperkt publiek wordt toegelaten en er in groepen van 50 deelnemers wordt gestart,” gaat Christ verder.

Je kunt je tot 4 oktober online inschrijven voor de wedstrijd! Ben er dus snel bij.

Tilburg een echte hardloopstad

Dat Tilburg een echte hardloopstad is, weten we. Met de Tilburg Ten Miles, Warandeloop en vorig jaar de EK Cross heeft de stad prachtige evenementen. Christ en Sam beamen dat. “Waar je in andere steden vaak 3 tot 4 evenementen hebt, kon je in Tilburg voor corona binnen een straal van 20 kilometer bijna wekelijks meedoen aan een run.”

En dus is Tilburg een interessante stad om je te vestigen als hardloopwinkel. “Ik denk dat door corona ook veel meer mensen zijn gaan hardlopen. Het verenigingsleven lag een hele tijd stil en mensen willen toch in beweging blijven. De populariteit voor de sport is gestegen,” zegt Sam.

Daar wil Lopers Company uiteraard op inspelen. “Veel mensen onderschatten het belang van de juiste materialen. Als je bijvoorbeeld voetbalt, maak je gebruik van hele andere spieren en pezen dan bij hardlopen. Vaak zie je dat als zij dan beginnen met hardlopen, ze tegen pijntjes aanlopen. Dat kunnen wij met de juiste materialen en het juiste advies voorkomen,” zegt Christ.

Op die manier kan Lopers Company Tilburg ook echt helpen om je plezier te laten hebben in de sport. “Niemand vindt het leuk om pijntjes te hebben of bepaalde doelen niet te halen. Toen ik jaren terug advies van Christ kreeg en na heel veel pogingen mijn doel behaalde, kreeg ik pas echt plezier in de sport. Dat willen we anderen ook laten ervaren,” vult Sam aan.

En dus is iedereen van harte welkom om binnen te lopen voor een praatje of advies. “Wij willen zijn zoals de sport is: laagdrempelig. Want hardlopen is natuurlijk een laagdrempelige sport. Je trekt je schoenen aan en bent in principe weg. Ons voornaamste doel is om mensen te helpen.”

Meer informatie

Wil jij beginnen met hardlopen, ben je al een ervaren loper en wil je nieuwe doelen behalen of ben je benieuwd naar de zaak van Christ en Sam? Loop dan vooral een keer binnen bij de winkel in de Willem II-straat. Ze hebben een breed assortiment aan hardloopschoenen en -kleding zodat ze iedereen kunnen voorzien van het juiste materiaal en advies. Door een intake zorgen ze voor meer diepgang en de juiste spullen voor ieder individu. Ook hebben ze een mooi assortiment voor de sportieve wandelaar. Ook doen Christ en Sam gratis uitgebreide loopanalyses bij klanten.

Ze verkopen verschillende toonaangevende hardloopmerken waaronder Asics, Hoka, Brooks, New Balance, Mizuno en Saucony. Vanaf januari wordt het merk Altra (zero drop) ook aan het assortiment toegevoegd. Daarnaast hebben ze heerlijke koffie (een eigen Lopers Company blend) en kun je in het horecahoekje genieten van een punt appeltaart en drankje terwijl jij je vragen stelt aan het deskundige stel.

Check hieronder de openingstijden:

  • Maandag: 13:00 – 17:30 uur
  • Dinsdag: 10:00 – 17:30 uur
  • Woensdag: 10:00 – 17:30 uur
  • Donderdag: 10:00 – 20:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 – 17:30 uur
  • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Zondag: 13:00 – 17:00 uur (de eerste en laatste zondag van de maand)

Volg Lopers Company Tilburg ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, acties en veel meer.