Nieuws

marathon tilburg
Let op! Dit artikel is al 289 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Marathon Tilburg keert ook in 2018 terug in de stad

Ook in 2018 mag Tilburg genieten van een marathon. Marathon Tilburg staat namelijk op zondag 13 mei 2018 op het programma. Ondanks goede kritieken, worden de parcoursen dit jaar herzien. Dit moet zorgen voor een nog sneller en sfeervoller parcours voor iedere afstand door hartje Tilburg en buitengebied.

Een nieuw parcours op de marathonafstand betekent ook automatisch een nieuw parcoursrecords. De snelste loper op dit koningsnummer ontvangt dit jaar maar liefst €1000,- voor het parcoursrecord, gesponsord door hardloopspeciaalzaak Runnersworld Tilburg. Hoe de nieuwe parcoursen er precies uitzien is nog niet bekend. ”De parcoursen liggen nu bij de gemeente. We verwachten dat we ze eind januari bekend kunnen maken,” aldus voorzitter Jacques Kusters.

Vier afstanden

Marathon Tilburg heeft dit jaar een extra afstand: de achtste marathon. Daarmee biedt de organisatie vier afstanden om uit te kiezen. Namelijk:

  • De hele marathon (42,195 km)
  • De halve marathon (21,1 km)
  • De kwart marathon (10,55 km)
  • De achtste marathon (5,27 km)

”Voor iedere hardloopliefhebbers is er dit jaar een gepaste afstand,” aldus de voorzitter. Meer informatie is te lezen op de website van Marathon Tilburg.

Reageer op dit bericht