Nieuws

Let op! Dit artikel is al 799 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum.

Stadsdichter van Tilburg

De vakjury, bestaande uit Helma van Lierop, Carina van der Walt, Daan Taks, Alex Bergman en Junior Stadsdichter 2017 Rozelijn van Gurp was onder de indruk van de kandidaten. Samen selecteerden zij de twee beste kandidaten van de avond: Doğa Yalniz en Marije van Pamelen, beiden derdeklassers van het Theresialyceum. De jury vond de gedichten van Doğa zintuiglijk en complimenteerde zijn mooie stemgebruik, goede cadans, geloofwaardigheid en zelfverzekerdheid. De gedichten van Marije noemden zij beeldend, waarbij ruimte werd gelaten voor eigen interpretatie. Haar performance was levendig, zelfverzekerd en muzikaal. De uiteindelijke keuze was aan het publiek. Via smartphone en tablet konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Marije van Pamelen

Marije van Pamelen is een jaar lang de Junior Stadsdichter van Tilburg. De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: zij schrijft gedichten bij belangrijke gebeurtenissen, dicht over typische of verrassende Tilburgse onderwerpen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere. Het eerste publieke optreden van de nieuwe Junior Stadsdichter is op dinsdag 10 april tijdens Young Classical Talent. Voor meer informatie over het project kun je kijken op de website en op Facebook.

Reageer op dit bericht