Nieuws

seizoenskaart willem II kopen
Let op! Dit artikel is al 79 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Martin van Geel vanaf 1 juli algemeen directeur van Willem II

Martin van Geel is per 1 juli de nieuwe algemeen directeur van Willem II. De 58-jarige Goirlenaar keert daarmee terug bij de club die als een rode draad door zijn loopbaan en leven loopt.

Als speler kwam Van Geel, verdeeld over twee periodes, 166 keer uit voor de Tricolores. Van 1995 tot 2002 zwaaide hij als technisch directeur de scepter. In die periode bereikte Willem II haar grootste sportieve succes: deelname aan de Champions League.

Algemeen directeur

Na een eerder algemeen directeurschap bij Roda JC en ‘td’ te zijn geweest bij Feyenoord, Ajax en AZ, begint Van Geel in Tilburg voor de tweede maal aan een algemeen directeurschap. “Als oud-speler en voormalig technisch directeur van deze prachtige club, is het op dit moment in mijn carrière een zeer mooie stap om als algemeen directeur aan de slag te gaan,” aldus Van Geel.

Belangrijke rol

De benoeming van Van Geel door de Raad van Commissarissen (RvC) is tot stand gekomen na een zorgvuldig proces. Jan van der Laak, interim-voorzitter van de RvC: “Martin heeft zijn sporen in de voetballerij lang en breed verdiend. Hij is een ervaren bestuurder in het betaald voetbal.”

Volgende fase

De RvC en het stichtingsbestuur kijken uit naar de samenwerking met Van Geel. Van der Laak: “We hebben er alle vertrouwen in dat Martin de club, samen met Joris (Mathijsen, red.), door de volgende fase naar het niveau van een ambitieuze en stabiele Eredivisieclub zal loodsen.”

De presentatie van Van Geel vindt plaats op maandag 1 juli.

Reageer op dit bericht