Nieuws

tilburgs film festival
Let op! Dit artikel is al 439 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Matty Jorissen en Wijnand Driessen grote winnaars Tilburgs Film Festival

Op 24 en 25 mei vond in Tilburg een succesvolle tweede editie plaats van het Tilburgs Film Festival. Een festival dat zich focust op de beste korte films van Brabantse filmmakers. Grote winnaar bij de prijsuitreiking was de animatiefilm From The Snow-Covered Hill van regisseurs Matty Jorissen en Wijnand Driessen.

Tilburgs Film Festival

Twee dagen lang konden festivalbezoekers in Tilburg genieten van prachtige korte films van Brabantse bodem, waarbij veel makers persoonlijk aanwezig waren om meer over hun films te vertellen. Zaterdagavond 25 mei werd het festival in stijl afgesloten met de uitreiking van maar liefst 12 prijzen, uitgereikt door een professionele vakjury, bestaande uit actrice Christanne de Bruijn – de hoofdrolspeelster uit de speelfilm De Dirigent – en regisseur Frodo Kuipers, bekend van de animatiefilm Bullet Time.

De animatiefilm From The Snow-Covered Hill was met 3 prijzen de grote winnaar van de avond. Namens de film was regisseur Matty Jorissen aanwezig, die naar huis ging met de prijzen voor Beste Regie, Beste Muziek en de Talent Award voor veelbelovende maker. From The Snow-Covered Hill vertelt het verhaal van Will, die op jonge leeftijd op een afgelegen kostschool belandt. Daar wordt hij het mikpunt van pesterijen en is de vriendschap met een vogeltje het enige wat hem troost biedt. Als de pesterijen echter toenemen, wordt Wills voornemen om uit de wereld te ontsnappen steeds grimmiger.

De persoonlijke en ontroerende documentaire Nu Of Nooit Meer van regisseuse Marieke Widlak won de prijs voor Beste Film. Tevens ging deze film ook naar huis met de prijs voor Beste Montage. Beide prijzen werden door editor Sid Zeno Duit in ontvangst genomen. De Publieksprijs ging naar de film Alaraph van regisseur Guust Mulder.

Reageer op dit bericht