Nieuws

Nieuwe normaal
Let op! Dit artikel is al 184 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Maximale aantallen en looproutes in bibliotheek, werkplekken en horeca weer in gebruik

Het nieuwe normaal, de anderhalvemeter-samenleving of coronaproof: hoe je het ook wilt noemen, alle bedrijven en organisaties moeten er rekening mee houden. En dat geldt natuurlijk ook voor de bieb! Ook bij Bibliotheek Midden-Brabant zijn er wat regels opgesteld om je aan de maatregelen te houden.

Maximale aantallen, looproutes en aangepaste openingstijden

De meeste bibliotheken van Bibliotheek Midden-Brabant zijn inmiddels al geopend, alleen de vestigingen in Moergestel en ’t Sant openen de deuren dinsdag 2 juni pas. Er gelden aangepaste openingstijden. Door de maatregelen zijn er maar een bepaald aantal mensen tegelijkertijd welkom in de bibliotheek. Dit hangt af van de grootte van de vestiging, maar de bibliotheken rekenen 1 persoon per 10 vierkante meter.

Ook zijn er in sommige vestigingen looproutes aangelegd. Zo kunnen de mensen elkaar niet in de weg lopen en is het makkelijker om de anderhalve meter aan te houden. Ook desinfecteren van je handen is in deze periode erg belangrijk. Bij de ingang en bij de computers staan de benodigdheden om je handen te desinfecteren. Op de website vind je de huisregels die gelden in verband met corona.

Werkplekken geopend

De bibliotheken zijn inmiddels al een tijdje beperkt open. Dit was alleen voor leden om boeken te lenen en in te leveren. Vanaf 2 juni kun je ook de werkplekken in de meeste bibliotheken weer gebruiken. Ook de horeca in de LocHal is vanaf 2 juni weer open, zo kunnen mensen een lekker kopje koffie of lunch halen in het StadsCaf├ę.

Maar nog niet alles is mogelijk. Zo kunnen de leestafels nog niet gebruikt worden en vinden er nog maar beperkt activiteiten plaats. Stap voor stap worden deze weer opgestart, te beginnen met spreekuren en cursussen. Na 15 juni wordt het aanbod uitgebreid. Bij activiteiten mogen voorlopig 30 mensen aanwezig zijn, op 1 juli wordt dit waarschijnlijk versoepeld naar 100. In de online agenda vind je wat er wanneer te doen is.

Reageer op dit bericht