Nieuws

Gemeente Tilburg zonnepanelen
Let op! Dit artikel is al 215 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Meer besparen dan afbetalen: gemeente Tilburg maakt zonnepanelen toegankelijk met ‘Zon op je dak’

Zonnepanelen zijn een ideale manier om duurzame energie op te wekken en onder aan de streep geld te besparen. Helaas wandel je alleen geen bouwmarkt binnen om er een stel te halen. Er gaat vaak een hoop geregel en een investering aan vooraf. Denk je erover om zonnepanelen op je dak te leggen, maar is de financiering lastig? De gemeente schiet te hulp! Dat levert namelijk niet alleen een duurzamere stad op, maar ook een lagere energierekening voor ons Tilburgers. Via een alles-in-één pakket, dat dit jaar is geïntroduceerd, faciliteert de gemeente de financiering, aanleg én vijftien jaar service en onderhoud van de panelen. 

Fotografie: Gemeente Tilburg

Recent zijn de eerste zonnepanelen vanuit gemeenteproject ‘Zon op je dak’ geplaatst! Tijdens de installatie op 23 april werden de eerste deelnemers in het (spreekwoordelijke) zonnetje gezet. Sinds het begin van het project in 2021, zijn er al ruim 400 aanmeldingen. Wethouder Oscar Dusschooten feliciteerde de familie met hun aanwinst. Hij vertelde daarbij: “De inzet is dat in 2021 en 2022 in de hele gemeente nog zo’n 200 daken volgen. Dat scheelt onze inwoners geld én draagt bij aan een beter milieu.”

Alles wordt geregeld voor je

Het fijne van dit alles-in-één pakket is dat alles voor je wordt geregeld: van financiering, offerte en btw-teruggave tot aanleg, monitoring en onderhoud. Met het pakket worden zonnepanelen toegankelijk voor een grote groep inwoners en kleine ondernemers: je krijgt namelijk een lening bij de gemeente voor zonnepanelen tegen een gunstige rente. In principe kan iedereen in aanmerking komen voor deze lening. Er is namelijk geen inkomenseis. De lening los je in vijftien jaar af.

Het project is in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. Je krijgt persoonlijk advies en uitleg gedurende het proces. De zonnepanelen zijn vanaf de installatie direct van jou, waardoor je meteen profiteert van de opbrengst. Dusdanig zelfs, dat je elke maand meer bespaart dan afbetaalt!

Interesse?

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Na de inschrijving wordt er contact met je opgenomen door Hoppenbrouwers. Zij maken een proefberekening voor het aantal panelen en de geschatte opbrengst. Daarna komt een adviseur bij je thuis, uiteraard in lijn met de geldende coronamaatregelen. Bij dit huisbezoek bespreekt de adviseur alle wensen en mogelijkheden.

Ben je akkoord met het voorstel, dan ga je een overeenkomst aan met de gemeente. Daarbij mag je de lening in 15 jaar terugbetalen (tussentijdse aflossingen zijn in overleg mogelijk). In deze periode zorgt Hoppenbrouwers voor alle service en onderhoud. Na vijftien jaar zijn de panelen afgelost en kun je nog jarenlang profiteren van de opbrengst!

Aanmelden voor ‘Zon op je dak’ kan via deze website.