Meer dan €100.000 opgehaald voor Jermaine de Wind

Jermaine de Wind

Vorige week stond Jermaine de Wind nog bij de bank om een rekening te openen op naam van Stichting Mainlife, een kleine week later staat er al meer dan €100.000 op. Hiermee is hij bijna op de helft van het bedrag dat hij nodig heeft voor zijn behandeling.

Foto: Mainlife.nl

In 2008 is er bij Jermaine een hersentumor geconstateerd, op 20 december 2016 kreeg hij te horen dat hij nu acht afwijkingen in zijn hoofd heeft. Dit bleken Glioblastoma (GBM) te zijn. In Nederland is hier geen behandelmethode voor, maar de Burzynski kliniek in Houston biedt hiervoor speciale therapie. Hiervoor is €250.000,- nodig, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Daarom besloot Jermaine zelf het geld op te halen door een crowdfundactie.

Media helpen Jermaine de Wind

Maandag deelden wij op onze Facebookpagina het filmpje dat Omroep Tilburg maakte van de ernstig zieke Jermaine. Hierin wordt getoond hoe gek Jermaine op zijn zoontje Noah is. Hij wil zijn kinderen oud zien worden, dat is de reden waarom opgeven geen optie is. Ook bij Hart van Nederland op SBS6 was hij afgelopen week te zien. En zelfs de Tilburgse Braboneger droeg iedereen op om ‘gewoon die euro’s af te tikken’ voor Jermaine de Wind.

De stand

Maandag stond de teller nog op zo’n €43.000,-. Dit bedrag is inmiddels meer dan verdubbeld. De teller staat momenteel op €101.325,-. Een mooi bedrag natuurlijk, maar hij heeft meer geld nodig om behandeld te kunnen worden in de Amerikaanse kliniek. Geld doneren kan via zijn eigen website: Mainlife.nl.