Nieuws

Tilburgse horecazaken
Let op! Dit artikel is al 596 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Meer ruimte voor terrassen, wandelaars & fietsers: Piushaven afgesloten voor verkeer in de weekenden

Misschien heb je het al gemerkt toen je afgelopen weekend in de Piushaven was: de kade was deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hiermee biedt de gemeente meer ruimte voor wandelaars, fietsers en terrassen aan de Piushaven. 

De maatregelen zijn geëvalueerd met ondernemers en bewoners en de afsluiting is positief ervaren. Daarom wordt de Piushaven ook komende periode in de weekenden regelmatig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In ieder geval in de weekenden tot maandag 29 juni.

Meer ruimte voor terrassen

De afsluiting heeft als doel om meer ruimte te geven aan wandelaars, fietsers en terrassen. Zeker omdat de horeca de laatste maanden flink is getroffen, geeft het de horecaondernemers ruimte om meer gasten op hun terrassen te ontvangen. Bovendien kunnen fietsers en wandelaars door de afsluiting voor gemotoriseerde voertuigen voldoende afstand tot terrasgangers bewaren.

Plaats afsluiting

De Piushaven is volledig afgesloten voor auto’s en motoren tussen de Schoenerstraat en Barkstraat. Het gedeelte tussen D’n Ophef en de Schoenerstraat is alleen toegankelijk voor omwonenden en ondernemers met een adres rond de haven en mensen die willen parkeren op het parkeerterrein aan de Schoenerstraat.

De komende drie weken is de weg in ieder geval afgesloten. Dit gebeurt op zaterdag en zondag tussen 12:00 – 23:00 uur. Na 29 juni wordt geëvalueerd of de maatregel kan worden voortgezet tot in ieder geval 31 oktober 2020. Belangrijk punt daarbij is dat er niet teveel hinder mag ontstaan door extra verkeer in achterliggende straten.

Omleiding

De gemeente probeert verkeer naar de binnenstad zoveel mogelijk via de Ringbaan-Zuid en Ringbaan-Oost om te leiden. Er komt dus geen omleidingsroute door de wijk Hoogvenne. Voor bewoners van de Gildebroederstraat en Koopvaardijstraat betekent dit dat zij alleen bereikbaar zijn vanaf/naar de Piusstraat.

Reageer op dit bericht