Meimaand bomvol leuke kinderuitjes in Tilburg

Dat de meivakantie achter de rug is wil niet zeggen dat het over is met de pret. Na alle leuke evenementen en vrijetijdsbestedingen van april heeft ook de maand mei weer heel veel leuks te bieden! Tilburg en omgeving barsten deze maand namelijk weer van de gezellige kinderuitjes en activiteiten. De kids hoeven zich in mei dus zeker niet te vervelen in de weekenden. Lees snel verder voor voor de leukste uitjes van deze maand!

Het KunstPodium festival in Gilze
Op 18 mei organiseert het KunstPodium tussen 12:00 en 16:00 het KunstPodium festival in Cultureel Centrum de Schakel in Gilze. Op dit festival voor jong en oud is het mogelijk om verschillende kunstvormen te leren kennen. Niet alleen door de verschillende optredens die er plaats zullen vinden maar ook door deel te nemen aan diverse workshops! Zo zijn er workshops in klassieke dans, singer-songwriter, slagwerk en schilderen. Bovendien is er een speciale workshop basgitaar door Thijs Lodewijk; basgitarist bij Wende Snijders en Ellen ten Damme! Als klap op de vuurpijl krijgen alle kinderen een gratis ijsje en is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van het KunstPodium.

Een duik onderwater in Theaters Tilburg
Op 18 mei wordt het druk! Naast het KunstPodium organiseert ook Theaters Tilburg een leuke dag. Het theater wordt namelijk volledig omgetoverd tot onderwaterwereld! Hier kunnen kinderen tussen de 2 en 4 jaar zich laten schminken als eng zeemonster of mooie zeemeermin. Ook is er een echte avonturenboot aanwezig en wordt er voorgelezen uit spannende boeken. Dit alles gebeurt naar aanleiding van het Peuterfestival. Tijdens dit festival zijn er meerdere peutervoorstelling te zien, waaronder Kiekeboem en Aadje Piraatje in gevaar.

Gratis naar Vincents tekenlokaal
Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 mei is Vincents tekenlokaal gratis te bezoeken. Deze week staat in het teken van WAK, de Week van de Amateurkunst. Met uitzondering van maandag is het Tekenlokaal tussen 13:00 en 17:30 vrij te bezoeken. Je bezoekt hier o.a. het nagebouwde tekenlokaal van Vincent van Gogh, waar hij als 13-jarige jongen les kreeg. Hier word je uitgedaagd je tekentalent te laten zien en om zelf een digitale tekening te maken. Bij Vincents tekenlokaal is er altijd wel iets leuks te beleven. Zo worden er regelmatig masterclasses en tekencursussen gegeven!

Ouderwets snoepen bij de Hasseltse Kapel
De Hasseltse Kapel tovert mei zoals elk jaar weer om in de Mariamaand! Traditiegetrouw komen in deze periode duizenden mensen naar de kapel voor een moment van rust door stil te staan bij de heilige Maria, of door een kaarsje op te steken voor een dierbare overledene. Dit is een moment waarop ook de kinderen even stil moeten zijn. Echter is dit het zeker waard, want de beloning is zoet! Buiten staat er namelijk heerlijk ouderwets snoepgoed te wachten! Denk aan duimdrop, kattenspau en stroopsoldaatjes! Erg leuk om je kind of kleinkind daarmee kennis te laten maken!

Thuisvermaak
Je leest het al, er is genoeg te beleven in Tilburg en omgeving deze maand! Dit is echter een kleine greep uit de activiteiten in mei. Houdt onze agenda in de gaten voor nog meer leuke uitjes. Heb je wel zin om op pad te gaan maar zit je krap in je tijd? Dan is het wel zo fijn om je gewoon thuis met je kinderen te kunnen vermaken. Plan bijvoorbeeld een knutselmiddagje in. Zo kunnen de kinderen lekker zelfstandig aan de slag terwijl je zelf met het huishouden of andere zaken bezig kan gaan. In de knutselhoek van webshop Babywalz zijn er veel leuke knutsel-ideeën en benodigdheden te verkrijgen. Zo hoeven de kids zich ook thuis niet te vervelen!