Nieuws

meivakantie
Let op! Dit artikel is al 398 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Meivakantie in Tilburg: de leukste uittips

Het lange Paasweekend is nog maar net achter de rug of het is alweer tijd voor twee weken meivakantie. Zo zien wij het graag! Blijf jij in Tilburg en heb jij wat inspiratie nodig om je vrije dagen door te komen? Bekijk dan hieronder de leukste uittips in Tilburg en omgeving. 

Lekker zonnig weer

Bij goed weer wil je natuurlijk buiten zijn en genieten van het weer. De omgeving van Tilburg is rijk aan vele verschillende pretparken. We hebben de bekendste op een rijtje gezet.

  • Safaripark Beekse Bergen: Wil jij je voor een dagje in Afrika begeven? Tijdens de eerste week van de meivakantie kun je met korting naar Safaripark de Beekse Bergen.
  • Efteling: Het blijft natuurlijk altijd leuk om een wandeling te maken door het Sprookjesbos. Maar een ritje in Joris en de Draak of het schommelschip is ook niet mis. Tot en met 11 februari 2018 ontvang je €2,- korting op je kaartje.
  • De Oliemeulen: Momenteel is er ook een tentoonstelling van vleesetende planten. De Oliemeulen is een leuk uitstapje voor het gehele gezin.
  • Recreatiebad Stappegoor: Voor de échte waaghalzen gaat zaterdag 22 april het buitenzwembad weer open. Durf jij het al aan om buiten te zwemmen bij Recreatiebad Stappegoor?

Meer inspiratie voor zonnige uitjes? Bekijk dan even naar onze familie uitjes. Mocht het nu écht lekker warm worden: check dan ook eens de mooiste terrassen en parken van de stad.

Regenachtig weer

Nederland staat bekend als een koud kikkerlandje. Daarom is het altijd handig om een back-upplan te hebben, mocht het weer toch een beetje tegenvallen.

  • Bioscopen: Lekker onderuitgezakt met een bak popcorn een filmpje kijken is de ultieme manier om even te ontspannen. De Tilburgse bioscopen: Pathé, Euroscoop en Cinecitta zijn ’s middags al geopend.
  • Natuurmuseum: Even cultuursnuiven in eigen stad? Dat kan! Bij het Natuurmuseum kun je tijdens Koningsdag zelfs met z’n tweetjes naar binnen voor de prijs van één.
  • Museum De Pont: Vier jij samen met museum De Pont haar 25-jarig bestaan? Op iedere donderdagavond krijg je gratis toegang.

Meer inspiratie voor een regenachtige dag? Bekijk dan even naar onze familie uitjes.

Winkelen

Of het nu goed of slecht weer is, dat maakt voor winkelen niet uit! Nieuwe kleding aanschaffen is uiteraard altijd leuk om te doen.

  • Bij Shoesme bieden ze leuke kortingen. Zij houden zelf ook al rekening met het weer. Je krijgt hier namelijk korting op regenlaarzen, maar ook op outdoor sandalen.
  • Winkelen in Tilburg kan op verschillende plaatsen. Zo zijn er de winkels in het stadscentrum, maar neem ook eens een kijkje bij de winkels in het Dwaalgebied, de Westermarkt of winkelcentrum Heyhoef. Bekijk ons winkelaanbod op de website.

Koningsdag

Donderdag 27 april hoef jij je niet te vervelen. Dan kun je je in de hele stad vermaken met leuke activiteiten. Ook na de officiële route zijn er verschillende feestjes en vrijmarkten, waar je lekker kunt rondsnuffelen tussen tweedehands spulletjes. Voor meer informatie kun je kijken op het koningsdagplein.

Agenda

Wil jij per dag weten wat er te doen is in de stad? Vergeet dan niet in de meest complete agenda van de stad te kijken: www.tilburg.com/agenda.

Reageer op dit bericht