Monarh sleept eerste Tilburgse Michelinster in de wacht

Michelinster

We hebben er even op moeten wachten, maar Tilburg is een restaurant mét Michelinster rijker! Restaurant Monarh, gevestigd in Rooi Harten aan de Bredaseweg, is een van de elf nieuwkomers in het rijtje van Nederlandse sterrenrestaurants. 

Foto: Camiel Donders

De rode gids werd op maandag 17 december net na het middaguur gepresenteerd in het De La Mar-theater in Amsterdam. Naast de nieuwe sterren, werden ook de restaurants met twee of zelfs drie sterren bekendgemaakt. De ceremonie is momenteel nog in volle gang, meer informatie over het oordeel van de jury is daarom nog niet beschikbaar.

‘Een Michelinster moet je verdienen’

Restaurant Monarh, met chef-kok Paul Kappé aan het roer, wordt al langer als kanshebber genoemd. Eerder deze maand spraken wij hem nog over zijn ambities om een ster in de wacht te slepen. Hierover zei hij: “Zoiets moet je verdienen, het moet je overkomen. Dat je elke dag gewoon je best doet om voor de gasten goed te koken en je dan uiteindelijk bekroond wordt. Misschien gebeurt dat ooit nog, maar we gaan het niet forceren. De gasten blijven het belangrijkst.”

Lees hier de rest van het interview met Paul Kappé!