Monologenwedstrijd 2015

De beste monoloog van heel Brabant én Zeeland. Daar gaat het allemaal om in de monologenwedstrijd Solo’s in Zuid. Ben je een amateurtoneelspeler van 13 jaar of ouder? Dan kun je meedoen met deze wedstrijd! Schrijf je in via www.solosinzuid.nl en wie weet win jij de hoofdprijs, eeuwige roem en een groots applaus!

De uitdaging is om een ijzersterk monoloog neer te zetten van maximaal 10 minuten. Zelfgeschreven of uit een bestaand toneelstuk of boek. Het moet theatraal gebracht worden en gaan over een onderwerp dat ertoe doet voor ons allemaal, in deze tijd. De jury stelt originaliteit in vormgeving op prijs. Je voert de monoloog op tijdens één van de vier voorrondes in maart of april.

Vrijdag 17 april – Nieuwe Veste, Breda – 20.00 uur
Zaterdag 18 april – Factorium Podiumkunsten, Tilburg – 14.00 uur
Vrijdag 24 april – Jeugtheaterschool Zeeland, Goes – 20.00 uur
Vrijdag 24 april – CKE i.s.m. Kunstkwartier en Carte Blanche, Eindhoven – 20.00 uur

Van elke voorronde gaan de twee beste monologen door naar de finale. Deze finale is op woensdagavond 10 juni en vindt plaats bij Factorium Podiumkunsten in Tilburg. De winnaar van Solo’s in Zuid 2015 wint een theatercursus naar keuze bij een van de deelnemende centra voor de kunsten of een goed gevulde PODIUM Cadeaukaart.

De jury bestaat bij zowel de voorrondes als finale uit mensen uit ’t theatervak. Zij letten onder andere op originaliteit, hoe goed de tekst in elkaar zit en of de monoloog goed wordt uitgedragen.

Meer informatie & inschrijven: www.solosinzuid.nl