Monsters & Demonen voorstelling Natuurmuseum Brabant

 

Theatercollectief EELT, dat eerder dit seizoen de trotse winnaar werd van de eens in de vier jaar uitgereikte Prijs voor de Amateurkunst Tilburg met haar productie BladBlazerSymfonie, maakt nu Monsters en Demonen, een bijzonder tweeluik over angsten, in samenwerking met Natuurmuseum Brabant en ondersteund door Art-Fact. Monsters & Demonen wordt onder het enorme potvisskelet van het museum in Tilburg gespeeld tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) tussen 17 en 24 mei. Een gevarieerde groep amateurspelers van 14 jaar oud tot in de 80 speelt en maakt theater onder leiding van Monique Zijp en Karlijne van der Kooij. Met muziek van huiscomponist Aart Strootman.

 

Monsters is een kindervoorstelling, Demonen is er voor de meer volwassen bezoeker. In de kindervoorstelling maken we kennis met Robin. Een jongetje dat heel goed smoesjes weet te verzinnen als het bedtijd is. Hij is namelijk bang voor het monster dat soms onder en soms boven zijn bed zit. De regie van deze voorstelling is in handen van Karlijne van der Kooij. Deze voorstelling wordt na de WAK ook als schoolvoorstelling met workshop aangeboden

 

Demonen is een poëtische muziektheatervoorstelling voor volwassenen. Onder begeleiding van livemuziek van Aart Strootman en Arend Grosfeld laat Demonen zien hoe wij omgaan met onze angsten, teleurstellingen en frustraties. Kortom: met de demonen die we allemaal meetorsen. Monique Zijp regisseert deze voorstelling.

 

De locatie van deze voorstellingen is de Potviszaal in het Natuurmuseum Brabant. Het voornaamste decorstuk is dan ook het gigantische potvisskelet in deze zaal. Daarnaast zijn er door theatercollectief EELT op Tilburgse basisscholen kindertekeningen van monsters verzameld, deze dienen tevens als decor.
EELT Theatercollectief verwacht een interessant en gemêleerd publiek welkom te heten.

De bezoeker plukt namelijk de vruchten van de samenwerking tussen EELT en Natuurmuseum Brabant. Wie namelijk een ticket voor de voorstelling, mag ook gratis het museum in. Beide voorstellingen spelen tijdens openingsuren van het museum. De speeldata zijn op zaterdag 17 mei, zondag 18 mei, dinsdagavond 20 mei, woensdag 21 en zaterdag 24 mei. Voor precieze tijden en tickets, zie www.eeltweb.nl/tickets.

 

Verdere informatie over Monsters & Demonen is te vinden op www.eeltweb.nl/proj/monsters-demonen, voor meer informatie over Natuurmuseum Brabant zie www.natuurmuseumbrabant.nl.