Mooi zo Goed zo laat jouw droom uitkomen

mooi zo goed zo

Mooi zo Goed zo (MzGz) realiseert dromen en wensen van mensen en organisaties in Tilburg. Er zijn zoveel goede ideeën die het wonen en leven in Tilburg leuker, gezelliger en gemakkelijker maken. Maar vaak ontbreekt het aan voldoende menskracht, materialen, geld, kennis of vaardigheden om een idee ook echt uit te voeren.

MzGz zoekt plaatselijke fondsen en sponsoren die deskundigheid, materialen, diensten en/of geld willen inzetten. Op deze manier kunnen zij hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Mooi zo Goed zo

MzGz laat al sinds 1995 dromen uitkomen en heeft in die tijd 497 projecten gerealiseerd. In 1998 begonnen ze met het verdelen van nieuwe en tweedehands goederen. Dat is inmiddels zo’n succes dat het realiseren van goede ideeën voor Tilburg een beetje op de achtergrond is geraakt. En dat mag natuurlijk niet gebeuren!

Mooi zo Goed zo is daarom op zoek naar nieuwe projecten en looft een prijs uit van €1000,- voor het vijfhonderdste project dat wordt goedgekeurd. Dien je wens in vóór 10 december en maak kans op dat geldbedrag. Half december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Projecten met een sociale component

Wil je het vijfhonderdste project voor MzGz aandragen? Zij zoeken kleine projecten die de moeite waard zijn. De sociale component speelt een grote rol bij het toekennen van materialen, menskracht of geld. Het versterken en ondersteunen van zwakke groepen in onze samenleving heeft de voorkeur. Ter inspiratie hierbij een paar projecten die in 2017 zijn gerealiseerd:

  • PR-materialen voor Stichting Biotuin, om de nieuwe stichting te promoten;
  • Gereedschappen voor het klusteam van de Quiet Community. Het klusteam zet vakmensen in om een klus te klaren voor mensen die in armoede leven;
  • Een vrijwilliger heeft door het plaatsen van een wand een kleine ontmoetingsruimte gecreëerd bij het Open Bejaardenwerk St. Anna in de Frater Mattheushof;
  • Prullenbakken in de wijk Stokhasselt zijn nu opvallend, met zelf ontworpen stickers, gemaakt door leerlingen van basisschool de Logtenberg en met ondersteuning van Stichting Move. De bedoeling is dat er nu meer afval in wordt gegooid;
  • Het balkon van de afdeling Hofstede van Koningsvoorde is aangekleed met planten, bloembakken, tuinposters en vogelhuisjes. Het haalt voor de bewoners, die bijna allemaal in een rolstoel zitten, de natuur dichterbij;
  • Groep 4 van basisschool de Heervelden heeft met waterleidingbuizen fluistertelefoons gemaakt waardoor ze hardop kunnen lezen zonder anderen te storen.

Heb jij nou een wens of een goed idee? Vul dan dit inschrijfformulier in. Iedere zes weken beoordeelt de selectiecommissie de binnengekomen aanvragen. Daarna gaat de projectleider fondsen en/of bedrijven zoeken die willen meewerken om jouw wens te realiseren. Dien je idee dus op tijd in!