Moonlight Shoppen in het Dwaalgebied

Het is misschien wel het mooiste gebied van de binnenstad van Tilburg. Historische monumenten, pleintjes en parkjes, unieke winkels en creatieve ondernemers. Wil je even weg van de grote ketens uit de binnenstad? Dan mag je het Dwaalgebied in Tilburg echt niet overslaan. 

Koester je buurt

In het Dwaalgebied zitten momenteel ruim 170 ondernemers. Vaak kleine creatieve zaakjes met unieke producten. En dat is populair. Met bijna 5.000 fans op de Facebook-pagina “Koester je Buurt” zorgen de ondernemers gezamenlijk voor meer bekendheid en aandacht voor het gebied. Samen proberen de winkeliers meer bezoekers naar de straatjes buiten de Heuvelstraat te krijgen. Samenwerken doen doen ze dan ook graag.

Tilburg Anders

Zo werd eind november voor de vijfde keer Tilburg Anders uitgebracht. Een gids met daarin een introductie over het gebied. Hierin staat waar je die bijzondere winkeltjes, cafés, galeries, theaters en restaurants kunt vinden. Ook introduceerden ze een gezamenlijke cadeaubon, uit te geven bij een zaak in het Dwaalgebied. Nu nog verkrijgbaar via de Facebook-pagina en enkele winkels, vanaf begin 2015 overal in het dwaalgebied. Wil je weten waar je die bon kunt uitgeven? Kijk dan vooral even in de Tilburg Anders gids. Deze vind je bij de winkels in het gebied.

Moonlight Shoppen

Voor het het Moonlight Shoppen, aanstaande zaterdag 20 december, pakt het Dwaalgebied groots uit. De winkels zijn tot 20.00 uur open en alle straatjes zijn volledig in kerstsfeer. Naast de feestverlichting die er nu al hangt, staan er overal vuurkorven. Elke zaak organiseert wel iets bijzonders. Zo heeft Superfly een eigen cocktailbar, De Burgerij een Oesterbar, Mugs & Muffins serveert Appelchai en de Kaarsentempel geeft een workshop.

Volgens Jolanda Hendriks van Zijne Koninklijke Hoogheid doet iedereen zaterdag een tikkeltje meer dan normaal. Zo vroeg ze aan de bewoners van de Noordstraat om hun woningen extra gek te versieren. De bewoners met de meest opvallende versiering kunnen voor €50 gaan shoppen in de Noordstraat. Zelf heeft ze een karaoke kerstman geregeld ter versiering van haar kledingwinkel.

Houd je van muziek? Dan kom je zaterdagavond ook aan je trekken in het Dwaalgebied. In de Heuvelstraat/Willem II Straat en de Schouwburgpromenade spelen Martien en zijn bende en Koor Dumont Bij de Vijfsprong en op het Radiopleintje spelen Anne van Damme, ToTwelve Music en Dear Adam. Wil je weten wat er nog meer te doen is tijdens het Moonlight Shoppen? Bekijk dan ook eens dit nieuwsbericht.