Je weet niet wat de toekomst zal brengen. Dingen kunnen veranderen zonder dat je er invloed op
hebt.

Zorg daarom dat je de dingen die je wilt doen of de plannen die je wilt verwezenlijken, niet uitstelt maar meteen uitvoert.

Doe het nu, zodat je later geen spijt krijgt dat je iets niet gedaan hebt.

Wat een kleine week geleden begon met een bruisend Kruikenconcert is op dinsdagavond afgesloten met Et Sebiet. Carnaval 2011 is helaas voorbij.

Vanavond zal er door vele Kruiken en Kruikinnen traditioneel haring worden gehapt, waarbij er kan worden nagepraat over dit carnavalsjaar. En er is genoeg om over te praten! Alle ingrediënten zijn tot z’n recht gekomen. Rowwen Hèze zong tijdens de Kruikenconcerten al dat het een kwestie van geduld is voor Holland Tilburgs lult. Dat kan inderdaad niet anders als je de feesten en evenementen zag die de dagen daarna volgden.  Het begon bij de Kroegendwèèltocht op vrijdagavond, waarbij op de vernieuwde manier per sms gestemd kon worden op de meest carnavaleske kroeg: Feestcafé de Prins op de Paleisring. Een mooie opwarmer voor de officiële opening op zaterdag met d'n Inhaol en een bomvol 013 bij het Haandeschudde. De Clarissen bleken woord gehouden te hebben en zorgen voor prachtig weer. Prins Frans-Jan d'n Irste lijkt het mysterie ontrafeld te hebben, want hij heeft ze worsten met Schrobbelèr gegeven!

Door het prachtige weer kon d'n Opstoet niet anders dan een succes worden. Alle bezoekersrecords werden verbroken door het rijen dik opgestelde publiek langs de nieuwe route, die zowel voor deelnemers als publiek een prima keuze bleek. Tot ver op de route was er ontzettend veel publiek langs de kant aanwezig. Het niveau van de optocht zelf was ook bijzonder hoog met een aantal zeer terechte winnaars tot gevolg. De Schèèl Praaje zijn met de eer gaan strijken in de categorie Hoogkèèr.  

Op maandag was de Kruikenmis weer een enorm succes en kon na dat moment van bezinning het feest weer beginnen op de Korte Heuvel bij het Kaajbaandefist en de Kruikenbruiloft. Al snel was er op de Korte Heuvel geen doorkomen meer aan door de vele Kruiken en Kruikinnen. Voor de kleine Kruikjes en Kruikinnetjes was het ondertussen ook feest, en wel het Tjeukefist in 013. Cowboy Billie Boem ging 1200 ouders en kinderen voor in een prachtig feest, dat dit jaar pas voor de eerste keer plaatsvond. Dat belooft wat voor de toekomst! Maandagavond luisterden zo'n duizend mensen naar het Kruikenstad in Koor Harmonieorkest en kon er meegezongen worden met vele bekende carnavalskrakers. Dit alles onder de deskundige leiding van presentatoren en voorzangers Paul Brouwers en Rogier van Bossum. Kruikenstad in Koor zette de Heuvel op zijn kop!

Vervolgens was op dinsdag helaas alweer de laatste dag aangebroken. Maar ook die was weer heerlijk gevuld. Eerst toverden de deelnemers aan de Kènderstoet de prachtigste creaties tevoorschijn, waarna Boelie Kroelie Fist de rest van de middag en het begin van de avond het Piusplein in een grote disco omtoverde. Dat gebeurde vervolgens ook met de Heuvel waar een drukbezocht Fist @ Heuvel carnaval uitzwaaide tot aan Et Sebiet. En dan was het toch echt zo ver: Prins Frans-Jan d'n Irste moest de sleutel van de stad teruggeven aan wethouder De Ridder en de Kruikenzeiker werd van zijn sokkel gehaald.

Daarmee is Kruikenstad vanaf vandaag weer “gewoon” Tilburg, al is dat gelukkig nog altijd de schôônste stad van het laand! Geniet dus de komende maanden van alle andere prachtige evenementen en festiviteiten die Tilburg te bieden heeft, en haal dan zo eind oktober, begin november de groen-oranje sjaal maar weer van zolder, want dan is het alweer bijna Elf-Elf en kan het feest opnieuw beginnen!

Voor nu is er weer een stukje carnavalsgeschiedenis geschreven in onze Kruikenstad. Wat het volgend jaar gaat worden? Ge wit ôot nôot nie….