Nieuws

de brul van de smul
Let op! Dit artikel is al 48 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Must-see: documentaire ‘De brul van de Smul’ over de Tilburgse volkszanger Peter Smulders

‘Het leven was vol zonneschijn, jij was van mij!’ Met de huidige hittegolf wel heel actueel. Het nummer galmde voor de coronacrisis tweewekelijks door het Koning Willem II Stadion, de kroegen op de Korte Heuvel en het Piusplein. Maar wist je dat er ook een documentaire over volkszanger Peter Smulders is gemaakt? Je checkt hem hier!

De documentaire – genaamd ‘De brul van de Smul’ – gaat uiteraard over de uitermate populaire volkszanger Peter Smulders. De zanger was onderdeel van zo wat iedere kroeg in Tilburg en was op ieder evenement in de regio te vinden. Ook is zijn lied ‘My Little Lady’ gigantisch populair onder Willem II supporters en wordt dit nummer na ieder doelpunt van Willem II gedraaid. Oftewel: een enorme legende in de Tilburgse evenementen- en horecabranche. Helaas is Peter in 2012 door een hartstilstand om het leven gekomen.

Documentaire ‘De Brul van de Smul’

John Beerens – vriend van Peter – vond het tijd dat deze markante Tilburger geëerd zou worden met een documentaire. En dus is documentairemaker Wessel Hendriks aan de slag gegaan. De documentaire staat inmiddels online. Je kunt hem hieronder bekijken.

PETER SMULDERS – DE BRUL VAN DE SMUL from Wessel Hendriks on Vimeo.