Nieuws

concertzaal
Let op! Dit artikel is al 76 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Muziek in de stad, ontwerpestafette en meer: concertzaal viert 25-jarig bestaan

In december 2021 bestaat de concertzaal in Tilburg 25 jaar! Dat moet gevierd worden. Op het podium en in de stad wordt muziek gespeeld. Daarnaast staat Schouwburg Concertzaal Tilburg stil bij het toekomstbestendig maken van de concertzaal. Samen met CAST (Centrum Architectuur en Stedebouw Tilburg) organiseert Schouwburg Concertzaal Tilburg een ontwerpestafette. Lees verder.

Ontwerpestafette

De stedelijke omgeving verandert, het publiek verandert en concertpraktijken veranderen. Daarom wil Schouwburg nadenken over de toekomst van de concertzaal. Hoe lopen we mee met de tijd? Dit gaan ze doen tijdens een ontwerpestafette in samenwerking met de architecten Jo Coenen, Ad Roefs en Ton van der Hagen. Hiervoor zijn er gratis inspiratiesessies in de schouwburg online te volgen van 5 tot en met 7 oktober.

Ontwerpdag

Na de inspiratiesessies op 16 oktober, gaan professionals en studenten aan de slag met ontwerpen voor de concertzaal van de toekomst. Die ideeën en ontwerpen worden in december gepresenteerd. Daarna zal er een gesprek komen over mogelijke architectonische wijzigingen in en om de zaal. Talenten kunnen zich nog tot 26 september aanmelden om deel te nemen aan deze ontwerpdag door een half a4 motivatie en portfolio te mailen naar basmastboom@castonline.nl. Ook voor internationalen toegankelijk!