Nieuws

Bevrijdingsconcert
Let op! Dit artikel is al 905 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Muziek op de kade & bootjes in het water: vijfde editie Bevrijdingsconcert Piushaven

Bootjes in het water, mensen op de kade en de mooiste klassieke en moderne klanken galmend door de Piushaven; op zondag 5 mei staat de vijfde editie van het Bevrijdingsconcert op het programma. Wij spraken een hele enthousiaste Leon Timmermans, voorzitter van het Oranje Comité (organisator van het concert), over vijf jaar Bevrijdingsconcert, de gloednieuwe playlist en nieuwe ambities.

Foto: Bevrijdingsconcert 2018

Door de bekerfinale van Willem II werd een aantal weken geleden besloten om het concert van de avond naar de middag te verplaatsen, maar Leon verwacht niet dat dit grote invloed gaat hebben op de opkomst. “Die ‘gaten’ worden toch wel opgevuld. Omdat het van ’s avonds naar ’s middags is verplaatst denk ik dat er meer gezinnen met kinderen komen dit jaar. De doelgroep verandert dus misschien een beetje.”

“Verder is het concert gewoon een hele goede voorbereiding op de overwinning van Willem II,” lacht Leon. “We gaan ook zeker op een leuke manier aandacht schenken aan de finale, maar op welke manier, dat houd ik nog even geheim.”

De playlist

Dit jaar is het de vijfde keer dat het Oranje Comité het Bevrijdingsfestival organiseert. En het muzikale programma zal er wederom helemaal anders uit komen te zien. Leon: “De enige twee nummers die terugkeren zijn Het Wilhelmus en We’ll Meet Again.” Leon kan gelukkig al wel een tipje van de sluier geven over de liedjes die ten gehore worden gebracht. Zo kunnen we onder andere verwachten: My Boy van Elvis Presley, Hemel en Aarde van Edsilia Rombley, Harmony van Elton John, Son of a Preacher Man van Dusty Springfield en Starry Starry Night (Vincent) van Don McLean. “De dirigent en orkesten zijn dit jaar hetzelfde als voorgaande jaren, want: never change a winning team.”

De toekomst

Of het Bevrijdingsconcert ook nog ambities heeft voor de toekomst? “Zeker! Het lijkt me super leuk om vóór het Bevrijdingsconcert een kinder-Bevrijdingsconcert te organiseren waar de jeugd kennis kan maken met klassieke muziek.” Of er ruimte is voor het Bevrijdingsconcert om te groeien in het aantal mensen? “Nee eigenlijk niet echt. Vorig jaar zijn er zo’n 10.000 mensen geweest en dat was toch wel een beetje de max. Als er meer mensen komen dan plekken zijn, kunnen we het terrein altijd nog afsluiten.” Mocht het concert door de jaren heen blijven groeien, dan is de Piushaven qua ruimte wellicht geen geschikte plek meer. “Maar dat is nu wel het laatste waar we aan denken!”

Bevrijdingsconcert Piushaven

Hoe het Oranje Comité terugkijkt op de afgelopen vier jaar? “Het 100% tevredenheid! Het is altijd gezellig, nooit gezeik. Sommige mensen komen speciaal voor de muziek, voor anderen is het bijzaak. Maar het is allemaal goed. Kleed je komende zondag warm aan, kom er gezellig naartoe en neem je vrienden en familie mee!”

Het Bevrijdingsconcert vindt plaats op zondag 5 mei van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is helemaal gratis. Meer weten over het concert zelf? Kijk dan even op deze pagina.

Reageer op dit bericht