Nieuws

naomi van as
Let op! Dit artikel is al 384 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Naomi van As geeft les op basisschool Armhoefse Akker

Is een half uur intensief sporten beter dan een uur op je gemak naar school fietsen? Zijn rode sauzen gezonder dan witte sauzen? Dit soort vragen werden maandag aan de leerlingen uit groep 6/7 van basisschool Armhoefse Akker voorgelegd door hockeyster Naomi van As. 

De leerkracht, Sjors van Egeraat vertelt dat de klas een actie heeft gewonnen via KlasseTV. “De les was onderdeel van het lespakket ‘Fit op school’, een educatieve lessenserie die kinderen op de basisschool bewust maakt van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging.” Naomi werd met luid gejuich ontvangen door de klas, waarna er een mini-persconferentie werd gehouden. De kinderen mochten de tweevoudig Olympisch kampioene alles vragen over haar carrière en de manier waarop zij haar sport beleeft.

Gymles van Naomi van As

De gymles bestond uit een hockeyparcours en het beantwoorden van vragen over gezonde voeding en beweging. Door met de bal naar het goede vak de dribbelen konden de kinderen antwoorden. De kinderen leerden bijvoorbeeld dat eiwitten goed zijn voor je spieren en dat deze zitten in bijvoorbeeld melk en kwark. “Maar, mag je dan wel kwarktaart eten ?”, was de opmerking van een van de leerlingen. De kinderen hebben een onvergetelijke ochtend gehad, maar ook Naomi van As was onder de indruk van de klas. “Jullie kunnen zo naar Hollywood”, lachte ze aan het einde van de les.

Reageer op dit bericht