Nieuws

Natuurmuseum Brabant
Let op! Dit artikel is al 568 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Natuurmuseum Brabant komt met speciaal zomervakantie programma

Yesss, vakantie! Dat betekent alle tijd om iets leuks te doen- of om juist niets te doen, precies waar je op dat moment zin in hebt. En leuke dingen zijn er genoeg in Natuurmuseum Brabant. Je vindt er bijzondere tentoonstellingen, zoals Kikker is hier!, IJstijd of de Ware Wolf. Extra leuk nu de wolf terug is in Nederland!

Zelf onderzoeken doe je in BOS (4-8 jaar) of in de OO – zone. En deze zomer zijn er ook toffe extra activiteiten: maskers maken of voorlezen bij Kikker voor de jongste bezoekers. Ben je al wat groter, dan kun je aan de slag met water. Help mee een begietingssysteem te maken voor dorstige planten, of kom onderzoeken op welke slimme manier bloemen aan water komen. Hele fijne vakantie!

Zomerse activiteiten

Ben je tussen de 7/8 en 12 jaar? Dan hebben we allerlei spannende materialen klaarstaan deze zomer! Kom je helpen een watergeefsysteem te maken? Dan kun je op ons terras aan de slag met gieters, trechters, emmers en stukken tuinslang. Zo zorg je ervoor dat planten toch precies genoeg water krijgen, zonder dure sproeiers te kopen. Zin in nog meer water? Doe dan in de OO – zone ook het Testlab Bloemen en ontdek hoe slim bloemen aan water komen. Experimenteer met sponzen, rietjes en kleurstof!

Nog geen 7 jaar? Dan kun je dierenmaskers maken bij Kikker. Kies van welk Kikkervriendje je een masker wilt maken en beweeg als een echte Rat, Varken, Eend, Haas of Kikker door de zaal! Deze activiteiten zijn elke dag van de zomervakantie te doen.

En dan nog alle tentoonstellingen…

Behalve activiteiten hebben we natuurlijk ook nog superleuke tentoonstellingen in Natuurmuseum Brabant. Je kunt er op vakantie naar de IJstijd bijvoorbeeld, waar je op mammoetjacht gaat en onderweg sabeltandtijgers en Neanderthalers tegenkomt. Hou je meer van wolven? Test dan je wolvenkennis in De Ware Wolf en maak kennis met dit bijzondere roofdier, dat sinds kort terug is in Nederland- en ook welpjes heeft!

Theedrinken doe je tussendoor bij Kikker. Heb je de nieuwe selfiewand daar al gezien? Als je al acht bent en een beetje kunt lezen, word je natuuronderzoeker in de OO – ZONE, waar je met een speciale onderzoekspas allerlei leuke onderzoekjes kunt doen. En dan is er ook nog het vijftien meter lange skelet van een potvis. Kortom, je vermaakt je wel, of je nou 3 bent of 83. Hongerig en moe geworden? Probeer dan in het café een tosti krokodil of versier je cupcake als een dier. En dan weer verder ontdekken… Het museum wordt niet voor niets al jarenlang door kinderen uitgeroepen als kidsproof museum.

Algemene informatie

Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. In juli en augustus is het museum alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandagen. Kijk voor alle informatie op www.natuurmuseumbrabant.nl of bel 013 5353935.

Reageer op dit bericht