Nieuws

landschapsherinneringen
Let op! Dit artikel is al 347 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Natuurmuseum Brabant zoekt landschapsherinneringen

Op vrijdag 24 november wordt in Natuurmuseum Brabant de nieuwe tentoonstelling ‘Mijn Brabant, jouw Brabant’ geopend. Tegelijk wordt ook het 85-jarige jubileumfeest van Brabants Landschap gevierd.  

In de tentoonstelling draait het allemaal om herinneringen aan het Brabantse Landschap van inwoners van Brabant, maar ook van bezoekers van buiten de provincie. Je voelt je namelijk altijd verbonden met het landschap waarin je bent opgegroeid. Het heeft bijgedragen tot wie je geworden bent. Voor veel mensen zitten delen van het Brabantse landschap dan ook vol gebeurtenissen, indrukken en herinneringen. Voor de tentoonstelling zijn ze op zoek naar herinneringen in de vorm van foto’s, filmpjes en verhalen.

Mijn Brabant, jouw Brabant

‘Mijn Brabant, jouw Brabant’ wordt een tentoonstelling over de herinneringen aan het Brabantse landschap. Naast foto’s wordt het landschap op allerlei andere wijzen gepresenteerd met als doel om herinneringen op te halen. De plek waar je opgroeit laat namelijk onuitwisbare indrukken achter.

Voor ‘Mijn Brabant, jouw Brabant’  is het museum op zoek naar jouw herinneringen: foto’s, filmpjes en verhalen over de natuur en het landschap in Noord-Brabant. Heb je nog een mooi verhaal of een bijzondere foto? Deel deze dan met het Natuurmuseum en andere mensen! Je bijdrage maakt kans opgenomen te worden in de tentoonstelling of in het nieuwe handboek van Brabants Landschap.

Insturen van je landschapsherinneringen

Ben je in het bezit van leuke, mooie, ontroerende of alledaagse verhalen, foto’s en/of filmpjes van jezelf en/of dierbaren te midden van het Brabantse Landschap, dan horen ze heel graag van je via communicatie@natuurmuseumbrabant.nl. Vermeld uw naam en adresgegevens, en ook graag wat u kunt aanbieden (foto, filmpje, verhaal). Als u vragen heeft kunt u deze via dit adres ook kwijt.
Alle bijdragers aan de tentoonstelling of boek  worden uitgenodigd voor de speciale openingsdag van de tentoonstelling op zondag 26 november. Alvast hartelijk dank voor de moeite!

De tentoonstelling ‘Mijn Brabant, jouw Brabant’ is een samenwerkingsproject tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap(B)

Reageer op dit bericht