Nieuws

nederlands kampioenschap
Let op! Dit artikel is al 1086 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nederlands kampioenschap snelwandelen in Tilburg

Zondag 7 oktober organiseren de wandel sportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam samen, wederom het Nederlands kampioenschap snelwandelen heren 50 kilometer. en 10 kilometer dames in Tilburg.

De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg. De Nederlandse Atletiek Unie heeft wederom beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen. Het is nu al voor de 18e keer dat beide verenigingen dit kampioenschap, achter elkaar, in Tilburg organiseren.

Belgisch kampioenschap snelwandelen                                                           

Ook de Belgische atletiek unie heeft nadrukkelijk het verzoek ingediend, vanwege de perfecte organisatie in Nederland, om ook het Belgische kampioenschap 20 kilometer DAMES  op deze dag in Tilburg mede te mogen organiseren.

Internationale deelnamen                                                                                                

Naast de Nederlanders en Belgen komen ook een aantal Duitsers aan de start. Ook is er per land een inschrijving uit Kameroen, Frankrijk en Mauritius. Zondag 1 oktober om 11.00 uur is de start voor de 50 kilometer. De lopers lopen op het ronde parcours van 1568,54 meter en moeten naast een aanloop stuk 31 rondes af gaan leggen.

Om 13.00 uur starten alle deelnemers voor de 20 km. en om 14.00 uur is de start voor 10 km., 5 km. (jeugd) 3 km. (Jeugd) en 1 km. (Jeugd).

Nederlands kampioenschap dames 10 kilometer

Bij het 10 kilometer Nederlands kampioenschap dames is Loes van Bremen-van den Beemt de titel verdedigster. Oud kampioene Anne van Andel  is echter torenhoog favoriet bij de dames. Voor het zilver en brons zal de strijd gaan tussen Yvonne Grootswagers-Leermakers uit Kaatsheuvel en Loes van Bremen – van den Beemt en oud kampioen Sandra Maas, Larissa Hogendijk en Anita Bakker (Tilburg).

Nederlands kampioenschap heren 50 kilometer: wereldkampioenen masters aan de start!

Bij de Heren 50 kilometer is Rick Liesting titelverdediger, de man in absolute topvorm! Rick Liesting is enkele weken geleden wereldkampioen masters 40+ geworden in Malaga op de 20 kilometer en werd op die afstand samen met Remco de Bruin en Huub Kaenen ook 1e  in het landenklassement op de 20 km! Rick zal met de vorm die hij nu heeft en uitstraalt uit moeten kunnen komen op een tijd van 4 uur 25 minuten. Remco de Bruin en Rob Tersteeg zijn de voornaamste kandidaten voor het zilver en brons. Of deze 3 lopers ook winnaar worden van de 50 kilometer wedstrijd is nog even een open vraag. Uit Kameroen komt aan de start Daniel Foudjem, uit Frankrijk Hervé Davaux en uit Mauritius Jerome Caprice, deze lopers hebben in het verleden ook laten zien onder de 4 uur 30 uit te kunnen komen.

Belgisch kampioenschap 20 kilometer dames

Bij de Belgische dames 20 kilometer is Annelies Sarrazin titelverdedigster, haar tegenstand komt van Myriam Nicolas, Liesbet  De Smet of Muriel Oger. Op de 20 kilometer zal ook de Nederlandse Annie van der Meer van start gaan, Annie wil op die afstand een Nederlands leeftijdsrecord gaan lopen. Annie van de Meer is de enige vrouw in de wereld die ooit de afstand Parijs-Colmar -525 km. non stop- heeft gelopen.

Voor de overige afstanden zijn geen kampioenschappen maar is het een wedstrijd waar ieder aan mee kan gaan doen. Voor liefhebbers die geen wedstrijd licentie hebben is er een mogelijkheid om in de prestatieklasse deel  te nemen.

6 uur van Tilburg

Voor wandelaars, snelwandelaars en prestatielopers, die geen startlicentie hebben is het mogelijk deel te nemen aan de 6 uur van Tilburg. De start hier voor is ook om 11.00 uur. Men loopt ook op het ronde parcours bij wielervereniging Pijnenburg. Men kan zich eens testen hoever men kan komen en een leuke afstand proberen te lopen. Alle deelnemers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd.

Inschrijven

 

Reageer op dit bericht