Nieuws

Let op! Dit artikel is al 104 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Neem de Trappistenroute en geniet van het Brabantse en Vlaamse landschap

Als je in Tilburg woont of op vakantie bent in de regio dan is het aan te raden om een keer de Trappistenroute te nemen. Deze route kun je op de motor rijden, maar het is natuurlijk ook mogelijk om in een auto de tocht door Noord-Brabant en Vlaanderen te doen. 

Etappe 1

Nadat je de auto of motor gereed hebt gemaakt voor de Trappistenroute kun je van start. Dit doe je bij proeflokaal Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot. Je begint de tocht dus in Nederland. In totaal zul je maar liefst 180 kilometer rijden, maar dit is verdeeld over drie etappen. De gehele route duurt dus in principe drie dagen, maar je zou het eigenlijk ook in één dag kunnen rijden. Als je de Trappistenroute toch opdeelt in drie etappen dan zul je aan het einde van dag 1 bij Café Trappisten uitkomen. Dit is tegenover de Abdij van Onze Lieve Vrouw van het Heilige Hart van Westmalle. Hiervoor moet je in Malle zijn, een plaats in België.

Etappe 2

Café Trappisten is natuurlijk het startpunt van etappe 2. Je begint hierbij de dag in België en zal de dag ook eindigen bij onze zuiderburen. De eindlocatie van de tweede etappe is namelijk Herberg van de Sint-Benedictusabdij van Achel. Deze herberg ligt in Hamont-Achel. Onderweg zul je onder meer langs Herentals komen, maar ook Abdij van Postel is een bezoekje waard. Bovendien zit hier leuke horeca waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Etappe 3

Etappe 3 begin je bij de herberg van de Sint-Benedictusabdij van Achel in België, maar je zult aan het einde van de dag terug zijn in Nederland. De eindlocatie van de Trappistenroute is namelijk Berkel-Enschot, waar je dus ook begon. Bovendien zul je eindigen bij hetzelfde proeflokaal. Zodoende is het cirkeltje rond en heb je de route afgerond. Onderweg zou je bij de derde etappe trouwens nog prima even Tilburg ingaan.

Auto gecheckt?

Let op: als je in een auto gaat dan moet je voertuig hier natuurlijk wel geschikt voor zijn. Eventueel zou je  GlasGarage in kunnen schakelen als de ruiten van je wagen gerepareerd moeten worden. GlasGarage is namelijk de specialist in de omgeving van Tilburg op het gebied van een autoruit reparatie.