Nieuws

Let op! Dit artikel is al 251 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Netwerkdag in Tilburg: doorgewinterde netwerkers delen kneepjes van het vak

Je heb het vast oneindig vaak gehoord: netwerken is belangrijk. Maar hoe je dat netwerken moet doen? Dat leer je niet zomaar op school. En dat vindt Ton van de Ven van netwerkorganisatie CROVV eigenlijk maar jammer. “Er zijn basics waar je soms pas in de loop van je carrière achterkomt, die je nu al prima kunt leren.” En precies daarom organiseert hij samen een team fanatieke netwerkers op 22 juni voor het eerst de Nationale Nederlandse Netwerk Dag (NNND). 

Foto: Ton van de Ven (L) en zijn compagnon Henk van Gils

Ton vindt het dus hoog tijd dat kennis over netwerken gedeeld wordt. Samen met dertien partijen organiseert hij daarom een grootse landelijke netwerkdag. Op zes verschillende locaties, waaronder het Koning Willem II Stadion in Tilburg, worden de fijne kneepjes van het netwerk-vak bijgebracht aan starters en studenten. Doorwinterde netwerkers delen hun do’s en don’ts en laten zien dat het heel erg leuk is.

Advies die je als starter graag leert

Ton: “Ik geef vaak presentaties op scholen en opleidingen en ik krijg altijd te horen dat je nergens leert netwerken. Ik merk dat er vooral bij studenten enthousiast gereageerd wordt op presentaties waarbij tips en tricks gegeven worden. Hoe eerder je weet hoe je met netwerken om kunt gaan, hoe beter.”

Een advies dat Ton altijd maar al te graag geeft aan startende netwerkers: “Als je naar een borrel gaat, zorg dan dat je met een paar mensen gaat. Dan heb je altijd mensen om op terug te vallen. Bij netwerkborrels zijn er altijd groepjes en dan is het lastig om daar tussen te komen. Als je met iemand samen gaat, heb je sneller aanspraak en kun je elkaar voorstellen.”

Verbinding met andere locaties

Opvallend aan de Nationale Nederlandse Netwerk Dag zijn de videoconferenties. Tussen de zes verschillende locaties – Tilburg, Eindhoven, Utrecht, Amersfoort, Den Bosch en Eindhoven – wordt verbinding gelegd door middel van videoconferenties. “Vanaf elke locatie zijn er Q&A’s en kun je dus vragen stellen. Dan hoef je niet het hele land door te reizen en kun je gewoon regionaal naar het evenement.”

Hierdoor kunnen de zes locaties (en in totaal 2.000 bezoekers) profiteren van alle sprekers. Of ze nu in Tilburg staan, ergens anders in het land of zelfs ergens anders ter wereld. Een paar interessante gasten zijn bijvoorbeeld Michael Pilarczyk (vanaf Ibiza), Ronald van den Hoff (Utrecht) en Charles Ruffolo (Tilburg). De techniek om met zoveel locaties te verbinden, is iets waar Ton al veel ervaring mee heeft. Met netwerkplatform CROVV organiseert hij samen met zijn compagnon Henk van Gils namelijk regelmatig online en offline conferenties.

Nog een tip voordat je naar NNND gaat

Ton heeft nog een laatste tip voor startende netwerkers die graag naar de NNND komen. “Voordat je naar een netwerkevenement gaat, zorg dan dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Ga bewust naar een evenement toe met vragen, of met een doel om specifieke mensen te leren kennen. Bereid je dus altijd goed voor.” Wil je meer weten over het evenement? Check dan even de website voor het programma en tickets.

Reageer op dit bericht