Niet te missen Haozenpotse hoogtepunten

Vier daoge Alle kaanten op in D’n Haozenpot

Nog een paar nachtjes slapen en dan begint in D’n Haozenpot carnaval! Onder leiding van Prins Rick d’n Urste en zijn motto Ut kan alle kaanten op! is het vier dagen feest met een aantal niet te missen activiteiten!

Zaterdag: sleuteloverdracht door Burgemeester Noordanus
Op zaterdag 1 maart zal Prins Rick d’n Urste om 13.11 uur Carnaval 2014 in D’n Haozenpot officieel openen bij het oude gemeentehuis van Udenhout. Ook dit jaar zal de heer Noordanus, burgemeester van Tilburg én Beschermheer van het Udenhoutse Carnaval de sleutel overdragen aan Prins Rick. Daarna kunnen kinderen een prijs winnen, want op het podium staat namelijk een grote kluis! Maar wie heeft de juiste code?

Zaterdag: ouderenmiddag in het Atrium van De Eikelaar
Op zaterdagmiddag is er in het Atrium van de Eikelaar een gezellige carnavalsmiddag voor alle 55+-ers van Udenhout. Naast Prins Rick zullen ook zijn Dansmariekes acte de présence geven. De muziek tijdens deze middag komt van De Ademhappers, Noggus en De Peestekers.  Voor ‘n natje en ’n droogje wordt gezorgd:  een borreltje bij binnenkomst en later ’s middags roggebrood met zult of kaas. Deze middag duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur en de entree is gratis.

Zaterdag: carnavalsviering in de Lambertuskerk
Zoals het hoort, vieren we carnaval ook in de Udenhoutse Lambertuskerk. Op zaterdag om 19.00 uur vindt de speciale carnavalsviering weer plaats met als voorganger is Pastoor Pieter Scheepers. De muzikale ondersteuning komt van het koor Cantique en carnavalsorkest Noggus.

Zondag: optocht
Op zondag trekt de optocht weer vanaf 14.11 uur door de straten van Udenhout. Bijzonder aan D’n Haozenpotse Optocht is de Publieksprijs: het publiek kiest de beste of leukste deelnemer. Let op, want de uitslag van de Optocht houden we geheim tot maandagavond! Voor de jeugd niet, deze is aansluitend. 

Maandag:  prijsuitreiking Hoazenpotse Optocht
In Café ’t Centrum worden de prijswinnaars bekend worden gemaakt en de prijzen uitgereikt. Deze avond begint om 20.00 uur. Voor de jeugd blijft de prijsuitreiking als vanouds op zondagmiddag in ’t Plein, aansluitend aan de optocht. 

Dinsdag: afsluiting met bekendmaking motto 2015
Op dinsdagavond 4 maart sluiten we carnaval 2014 af op het Tongerloplein met de verbranding van Kupke de Stèloor en de bekendmaking van het motto 2015, bedacht door unnen Haos. En dat wordt hopelijk een heel bijzonder motto, gezien het 44 jarig jubileum volgend jaar!

Woensdag: haringhappen
Carnaval wordt natuurlijk afgesloten met een askruisje. Maar ook met een lekkere haring tijdens het Haringhappen bij Boer Robben . Een avond met haring voor alle aanwezigen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot in de kleine uurtjes…. Omdat we dat de afgelopen vier dagen ook deden!

Meer info over carnaval in D’n Haozenpot? Welke kaanten ge ammel op kunt?

Kijk op www.skudenhout.nl voor alle info!

We wensen iedereen een fijne en gezellige carnaval!