Nieuw aan de rand van het centrum: Brasserie Karakter

wildmenu

Aan de rand van het centrum, langs het bekende ‘rode fietspad’, is het voormalige Klein Tilburg een aantal maanden geleden nieuw leven ingeblazen. Brasserie Karakter opende na een fikse verbouwing de deuren. Aan het roer staat een jonge Tilburgse familie met passie voor het vak. Laura Kruijssen is het gezicht van de zaak, partner Jelle neemt het Friethuys voor zijn rekening en haar broer Joost is chef-kok.

Aan de opening van de brasserie gaat een mooi verhaal vooraf. ‘’Laura en ik werkten bij Klein Tilburg en hebben altijd geroepen de zaak op een dag over te willen nemen. Op het moment dat die kans zich voordeed, zaten we voor een klus op Curaçao,’’ vertelt Jelle. Tegelijkertijd had chef-kok Joost een uitstapje gemaakt naar een salesfunctie waar hij erachter kwam dat hij de variatie in de horeca erg mistte. ‘’Ik heb een koksopleiding afgerond, gewerkt bij restaurants als de Riddershoeve en Auberge de Bonheur en dus al aardig wat ervaring. Alles viel precies op zijn plek,’’ vult Joost aan.

Het drietal greep de kans met beide handen aan en ze voorzagen het pand van een flinke restyling. Van bruin café is Karakter een strakke, industriële maar toch huiselijke zaak geworden. De naam van de brasserie hebben Jelle en Laura meegenomen uit Curaçao. ‘’We kwamen vaak bij een beachclub met de naam Karakter. Er hangt een fijne sfeer en je kunt er voor een goede prijs heerlijk eten en drinken. Dat gevoel willen we ook in onze zaak overbrengen.’’

karakter

Snelle hap of lang avondje tafelen

Inmiddels is de brasserie een aantal maanden open en het gaat volgens het drietal boven verwachting. ‘’De weekenden zitten vaak vol, de reacties over de restyling zijn goed en we krijgen complimenten over het eten. We zijn ook trots dat we al redelijk wat terugkerende gasten hebben,’’ gaat Laura met een lach op haar gezicht verder.

Op dit moment merken ze dat er vooral mensen die in de buurt wonen komen dineren bij Karakter. “Tijd om heel Tilburg te veroveren! Dat willen we doen door kwaliteit te blijven leveren en op die manier zoveel mogelijk Tilburgers te bereiken. Dit jaar hebben we de ambitie om op Hap Stap te staan.’’

karakter

‘Geen bordje ziet er hetzelfde uit’

Bij Karakter Tilburg kun je zowel voor een snelle hap als een lang avondje tafelen terecht. Ook de prijzen die ze hanteren zijn vriendelijk. Een driegangenmenu kost nog geen €25,- en op woensdag en donderdag eet je de – naar eigen zeggen – lekkerste spareribs en burgers van Tilburg voor een tientje. ‘’Wij werken enkel met verse producten en hechten heel veel waarde aan de presentatie van de gerechten. Geen bordje ziet er hetzelfde uit,’’ gaat Joost verder. Voor degene die van alles willen proeven en graag delen, heeft Karakter verschillende eetplanken met daarop vlees, vis of een combinatie van beide.

Wanneer je liefhebber bent van Italiaanse wijnen en koffie mag je een bezoekje aan Karakter zeker niet overslaan. Ze serveren namelijk exclusieve wijnen en koffies die je nergens anders in Tilburg drinkt.

karakter

Het Friethuys

Zoals je eerder al kon lezen, zit er niet alleen een brasserie gevestigd in het pand. In het Friethuys kun je terecht voor verse frieten en snacks die je kunt meenemen of ter plekke kunt opeten. ‘’Ik durf wel te zeggen dat wij in de top-3 zitten van zaken die de lekkerste frieten verkopen. Ook hoor ik vaak van klanten dat we een van de beste stoofvlees in de regio hebben,’’ zegt Jelle.

Meer informatie

Zowel Brasserie Karakter als het Friethuys zijn van woensdag t/m zondag geopend. Leuk voor de lezers van dit artikel: wij mogen van Joost, Laura en Jelle een driegangenmenu voor twee personen weggeven. Daarvoor moet je wel meedoen aan de prijsvraag op onze website. Wil jij op de hoogte blijven van actuele nieuwtjes en leuke acties? Bekijk dan de website en volg Karakter op Facebook en Instagram.