Nieuws

Weerwolven van Wakkerdam
Let op! Dit artikel is al 491 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw bij Club Smederij: toernooi Weerwolven van Wakkerdam

Super goed nieuws voor alle Tilburgse spelletjes fanaten! Na bingo en trefbal kun je bij Club Smederij nu terecht voor een heel nieuw concept: Weerwolven van Wakkerdam. Het populaire spel wordt normaal gesproken gespeeld door 8 tot 20 personen, maar tijdens het toernooi kunnen maar liefst 60 mensen meedoen.

Het toernooi vindt plaats op 13 april van 13.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten €6,- en zijn nú verkrijgbaar. Zorg dus dat je er snel bij bent! Wil je meer informatie over het evenement? Check dan even de Facebookpagina of stuur een bericht naar organisator Lycanthropie.

Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam (ofwel Weerwolven) is een van origine Frans spel, wat de afgelopen jaren ook bekend werd in andere landen. Elke speler krijgt een kaart met daarop een rol beschreven: je behoort ofwel tot de groep burgers of tot een kleinere groep weerwolven.

Het spel wordt geleid door een neutrale spelleider en verloopt in een opeenvolging van dagen en nachten: ’s nachts eten de weerwolven een onschuldige burger op, overdag nemen de inwoners van het dorp (samen met de weerwolven) wraak en wordt een iemand van de groep op de brandstapel gegooid. De burgers proberen alle weerwolven uit het dorp te vermoorden, waarbij ze ook vaak onschuldige burgers elimineren. Omgekeerd willen de weerwolven alle burgers opeten.

Natuurlijk is dit nog maar de samengevatte versie van het spel. Benieuwd naar alle regels en extra’s? Kijk dan even hier!

Reageer op dit bericht