Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2363 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: Bij Vermeer

Geen poespas, gekke concepten of compliceerde gerechten, maar een Bourgondische thuishaven voor de Tilburger. Zo omschrijven Christ Vermeer en Nannie van Rooij ‘Bij Vermeer’, hun brasserie die zaterdag opent in de Piushaven.

Christ wil met zijn nieuwe zaak ‘back to the basics’. “Gewoon een lekker sateetje of een tof stuk vlees. Geen poespas, gewoon goed eten. Bij Vermeer moet persoonlijk worden en het personeel, dus wij ook, moet goed zien wanneer de gast iets nodig heeft. Dat je dus geen drie kwartier hoeft te wachten op je drankje of eten.”

Hoog borrelgehalte

Nannie omschrijft Bij Vermeer als een brasserie – bistro- restaurant met een ‘hoog borrelgehalte en een Bourgondische keuken’. Een uitgebreide borrelkaart met bittergarnituur als de kreeftenbitterbal en gorgonzolabitterbal of met fingerfood zoals oesters. Gerechten met verse producten bereid, een mooie opmaak en seizoensproducten.

Naast borrelen kun je er dus ook terecht voor een lunch, diner of om een terrasje te pakken met uitzicht op de Piushaven. De sfeer wordt informeel, de doelgroep is vanaf een jaar of vijfentwintig en de prijzen zijn betaalbaar. Zo kun je er al lunchen vanaf €3,50 en bestel je een hoofdgerecht vanaf €12,50.

voorgevel-bij-vermeer

Textielstad meets Piushaven

Christ (27 jaar) komt uit een ondernemersgezin – zijn vader is eigenaar van De Postelse Hoeve – en had altijd al de grote droom een eigen zaak te starten. Nannie (31 jaar) komt uit de autobranche maar werkte ook altijd in de Horeca. Met het vrijkomen van het pand van De Havenmeester was de keuze snel gemaakt. “De Piushaven is een gebied dat volop in ontwikkeling is en waar veel gebeurt, maar het is ook plek met veel historie en dat inspireert ons.”

De historie van de haven en de textielindustrie vindt het stel interessant en hip. Ze deden inspiratie op bij het Textielmuseum en kwamen zo op het idee om Bij Vermeer een textiels tintje te geven. “We vinden het leuk om de industrie die hier was te laten zien. Daarin zijn we één van de weinige plaatsen in de stad.”

Zo krijg je een inkijkje in de fabrieken van toen door het fotobehang met daarop weefgetouwen en klossen. Een samenwerking met Aabe Fabriek en het TextielMuseum doet daar nog een schepje bovenop. Zo komen er acties met het museum en kun je bij de Horecazaak lamswollen dekens van de oudste Tilburgse Textielfabrikant kopen.

Meer informatie

Bij Vermeer gaat zaterdag 1 augustus open om 11.00 uur en is zes dagen – op dinsdag gesloten – per week geopend. Van maandag tot en met donderdag zijn ze open tot 00.00 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag tot 01.00 uur. Wil je meer informatie? Bekijk dan ook eens de website van Bij Vermeer of de Facebook-pagina. Je kunt Bij Vermeer vinden aan de Kempenaarsplaats in de Tilburgse Piushaven.

Reageer op dit bericht