Nieuws

begoodz_header
Let op! Dit artikel is al 503 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: cadeauservice BeGoodz

Niet omdat het kerst is en niet omdat iemand jarig is, maar een cadeautje geven omdat je iemand lief vindt en waardeert. Gewoon zomaar. Dat is het idee van de start-up BeGoodz van de Tilburgers Sep van Hannen (24) en Ruben Blom (32) dat deze week van start gaat.

Fotobijschift: Sep van Hannen (L) en Ruben Blom (R)

“We voelen dat er de behoefte is om vaker een teken van erkenning te geven. Dus om je moeder iets te geven omdat je haar lief vindt, niet omdat ze jarig is. Geven is aanstekelijk. Als je iets krijgt, word je zelf ook vrijgeviger. Hoe meer cadeaus er gegeven worden, hoe meer positiviteit in de wereld,” vertelt Ruben. Reden voor de twee mannen om met de cadeauservice te beginnen, want de kans is groot dat je daar niet altijd zelf aan denkt of tijd voor hebt.

Ruben en Sep raakten geïnspireerd door de cadeauboxentrend uit Amerika en concludeerden dat een dergelijke service in Nederland nog ontbreekt. Het idee? Elke maand mag je voor €22,90 een cadeau wat meer waard is dan dat bedrag uitzoeken. Je hebt de keuze uit vier verschillende unieke lokale cadeaus, hierbij mag je bepalen of je het zelf houdt of aan iemand anders geeft.

Bijzondere cadeautjes

Voor de cadeaus waar je uit kunt kiezen, gaat BeGoodz winkelen bij kleine sympathieke winkels. De shopavonturen worden vastgelegd in blogvorm. Hierdoor weet je bij het geven ook het verhaal achter het cadeau en de ondernemer. “Het verhaal dat je erbij hebt, maakt het vaak nog eens extra bijzonder. Dat willen we je niet onthouden.” Voor de eerste edities zijn ze bijvoorbeeld gaan shoppen bij KADE Living, 63graden, The Mind Bar, Friandries en Locals.

Om je een klein idee te geven hoe het gaat: de eerste week van de maand kun je kiezen uit de vier producten, de zogeheten ‘geefwave’. Je kunt eenmalig iets uitzoeken of een abonnement nemen waarbij je elke maand meedoet. Na het uitkiezen bepaal je of je het cadeau doet aan jezelf of iemand anders. Voor de 15e van de maand ligt het product leuk verpakt op de deurmat. Het enige wat je voor de ‘geefwave’ weet, is waar BeGoodz is gaan shoppen.

begoodz

Grote plannen

De cadeautjes komen de eerste drie maanden van kleine ondernemers in Tilburg, daarna gaan ze de rest van het land verkennen. “Uiteindelijk moet het een landelijke service worden waarbij het niet meer gebonden is aan een stad.” Voordat het zover is willen de mannen dit jaar nog in tien andere steden gaan shoppen. “Maar we moeten natuurlijk proefondervindelijk gaan kijken hoe het gaat. Eerst moeten we onze community verder uitbreiden,” vertelt Ruben.

De service zelf willen ze de komende tijd verder gaan uitbreiden. Zo worden deelnemers die veel weggeven beloond met grotere cadeaus, kun je straks gaan werken met verjaardagskalenders en worden de meest gekozen producten gebundeld in een kerstpakket. Maar het leukste dat ze met BeGoodz kan overkomen? “Dat we gaan zien dat het verhaal wat we willen vertellen overgenomen wordt, dat onze filosofie om vaker iets te geven gaat leven.”

Meedoen

De eerste kiesweek van BeGoodz duurt tot en met 7 januari 23.59 uur. Voor €22,90 kun je kiezen uit koffiebonen van Locals, een relaxpakket van The Mind Bar, de lamp No. 1 Zebra van KADE Living en het kookboek Puur Pascale van 63graden. Meer informatie over BeGoodz vind je op de website. Houd ook onze prijsvragen in de gaten, daar geven we een aantal maanden BeGoodz weg!

Reageer op dit bericht