Nieuws

Cupcake Addicts
Let op! Dit artikel is al 1201 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: Cupcake Addicts

Wat in eerste instantie als een grapje is ontstaan, wordt dit weekend dan eindelijk werkelijkheid. Sophie, Cassandra en Mike openen zaterdag hun nieuwe winkel Cupcake Addicts in de Langestraat. Een concept met een strakke uitstraling en een tintje vintage.

De muur zuurstokroze geschilderd, een open keuken in de kelder en een knus hoekje om te zitten. Ze omschrijven het als een ‘poppenkast’ waar de cupcake centraal staat.

Mede-eigenaresse Sophie vertelt over Cupcake Addicts: ‘’Een eigen recept maakt onze cupcake anders dan de cupcakes die iedereen al kent. De drop-, cola- en bubble gum cupcake zijn een aantal voorbeelden die ons anders maken.’’ Cassandra en Sophie zijn de cupcake bakkers en Mike helpt de twee dames een handje in de winkel.

Ontstaan van Cupcake Addicts

‘’We zijn al anderhalf jaar dagelijks met smaken aan het experimenteren, maar in december kwam spontaan het idee om een eigen cupcake winkel te starten.’’ Zo vertelt Cassandra. ‘’Bakken is echt ons ding en we kregen van onze vrienden en buren steeds vaker terug dat we meer met onze cupcakes moesten gaan doen omdat ze zo lekker waren, zo ontstond het idee om een winkel te beginnen.’’ Voegt Sophie eraan toe.

v.l.n.r. Cassandra, Sophie & Mike
v.l.n.r. Cassandra, Sophie & Mike

De cupcakes

Je kan een cupcake naar eigen smaak uitzoeken en ze zijn ook in grote en kleine aantallen en maten telefonisch te bestellen. Bij Cupcake Addicts zijn zo’n veertig verschillende smaken verkrijgbaar. In de toekomst komen er nieuwe en misschien wel gekke maar toch lekkere smaken bij. Op de vraag wat de specialiteiten zijn, wordt enthousiast gereageerd. ‘’Wij hebben alle drie een eigen cupcake ontworpen. Sophies ontwerp is een tiramisu cupcake, Mike heeft een mokka cupcake bedacht en Cassandra’s ontwerp – de Wintergreen cupcake- bevat Canadese kruiden.

In opvolging van Cassandra’s Canadese cupcake, wilde Sophie een klein Belgisch tintje terug laten komen in de winkel. ‘’Wij importeren echte Belgische chocoladecupcake bonbons.’’ Zoals je misschien wel kan merken komt de liefde voor de cupcake in alles terug. Cupcake taarten, cupcake boeketten, een cupcake logo, een cupcake roze muur en met zelfs de bonbons is de cupcake verliefdheid compleet.

Cupcake Addicts

Opening Cupcake Addicts

Cupcake Addicts heeft in het voormalig Bedels & Beads winkelpand de ideale locatie gevonden. ‘’Deze week komen ze het raam er uit tillen omdat onze vitrine en oven niet door de kleine deur passen, maar de opening van 7 mei gaan we zeker halen.’’ Zo vertelt Sophie vol trots.

Na de opening is Cupcake Addicts dinsdag tot en met zondag geopend. De openingstijden zijn van 10.00 tot en met 18.00 uur. Naast de bijzondere cupcake smaken kun je ook terecht bij Cupcake Addicts voor high tea’s en workshops. Meer informatie kun je vinden op de Facebook-pagina van Cupcake Addicts.

Reageer op dit bericht