Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1750 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: Cupcake House

De beste cupcakes van de wereld, met de hand gemaakt ‘from scratch’. Zo omschrijft Barbara Chylinska (30 jaar) haar baksels. Vanaf dit weekend zijn ze te koop in haar Cupcake House, een nieuwe zaak in de Willem II Straat.

Het wordt niet alleen een plaats waar je cupcakes kunt afhalen, maar ook waar terecht kunt om lekker te zitten, lezen, werken of vrienden te ontmoeten. De cinnamon rolls, hartige jumbo muffins, cakejes en ijsjes worden ’s ochtends met liefde gemaakt door Barbara, de recepten bedacht ze zelf.

Dat haar cupcakes de beste zijn, daar durft ze haar hand voor in het vuur te steken. Barbara werkte in Polen vijf jaar lang in een cupcakewinkel waar ze de recepten ontwikkelde. Tot in de puntjes geperfectioneerd, bereid zonder conserveermiddelen en met ambacht en liefde klaar gemaakt. “Ik kan mijn cupcakes met een gerust hart aan mijn kinderen te geven. Dat zegt toch wel iets.” Lacht Barbara.

Opstarten van Cupcake House

Zo’n 2,5 jaar geleden kwam Barbara samen met haar man Jarek en hun drie kinderen naar Nederland. Jarek had een nieuwe baan in de ICT bij een multinational, Barbara’s ouders woonden al in Tilburg. Ze ging als magazijnmedewerker aan de slag, maar haar geliefde cupcakes bleef ze bakken. Begin dit jaar begon haar succesvolle bakavontuur in Nederland op de Swan Market. “Binnen drie uur waren we helemaal uitverkocht. Iedereen was zo positief en mensen vroegen of ik een winkel had, maar ik maakte alles thuis.”

Bij het bakken en verkopen van de cupcakes helpt oudste dochter Zofia (12 jaar) graag mee. Of het nu om het bakken van 1200 cupcakes gaat of over de verkoop. “Ze is zo slim en verantwoordelijk. Ze spreekt goed Nederlands en op een markt durf ik de kraam  zo aan haar over te laten.” Zofia zal dan ook geregeld te vinden zijn in Cupcake House, net als de moeder van Barbara die ook mee gaat helpen in het familiebedrijf.

barbaracupcakes
Barbara tijdens één van markten waar ze afgelopen zomer stond met haar cupcakes.

Het pand en de locatie

Helemaal van een leien dakje ging het opstarten van Cupcake House niet. Eerdere locaties die Barbara op het oog had, op het Koningsplein en in de Noordstraat, gingen om financiële redenen niet door. “Maar als iemand een deur sloot, kwam ik binnen door het raam.” Vertelt Barbara. Ze was vastberaden. Ze vond een investeerder voor start-ups en kwam uiteindelijk in het pand aan de Willem II Straat. Uiteindelijk het beste pand tot nu toe, vindt ze.

Het budget voor de nieuwe zaak is minimaal, maar met een voorliefde voor tweedehands spullen is dat voor Barbara geen probleem. “De bar uit 1953 heb ik voor een kleine prijs in Polen gekocht, de rest van de inrichting komt van de kringloop of de vlooienmarkt.” Behalve haar geplande ‘bubble’ plafond dat uit honderden papieren lampen van Ikea bestaat. Tot de opening zijn Barbara en Jarek nog hard aan het werk om de stoffige ruimte op te knappen.

Over de cupcakes

Zelfgemaakte pindakaas, caramel of lemon curd maken haar recepten bijzonder. “Als je bij mij een aardbeien cupcake besteld, dan zitten daar hele aardbeien in. En dat is dus geen crème met een chemische aardbeiensmaak, maar gemaakt met ingrediënten die je thuis ook zou gebruiken.”

Haar favoriete cupcakes? De Oreo cupcake (met héél véél Oreo’s), de Red Velvet (een klassieker) en de brownie cupcake (altijd nat). De hartige jumbo muffins met Italiaanse touch en drie verschillende dips zijn volgens Barbara een goed alternatief voor een lekkere lunch.

Naast de cupcakes kun je er trouwens ook je eigen smoothie samenstellen, ijsjes eten (natuurlijk met verschillende cupcake smaken) en terecht voor gebakjes van Eatonomy. Dit merk is van een vriendin en richt zich volledig op glutenvrije, suikervrije en vegan producten. Daarnaast is Barbara op zoek naar samenwerkingen met lokale bedrijven voor bijvoorbeeld koffie.

Opening Cupcake House

Na een fikse verbouwing opent Cupcake House zaterdag 12 december om 12.00 uur voor het eerst haar deuren. Op maandag, dinsdag en woensdag is de zaak geopend tussen 10.00 uur en 18.00 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en op zondag tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Meer informatie kun je vinden op de Facebook-pagina van Cupcake House.

Reageer op dit bericht