Nieuws

grillig
Let op! Dit artikel is al 1529 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: tapasrestaurant Grill-ig

De Heuvel heeft er een nieuw restaurant bij. Waar eerst Vivian Choo gevestigd was, zit nu tapasrestaurant Grill-ig. Hier kun je naar hartenlust tapas eten, à la carte lunchen en dineren, of een kop koffie drinken met een stuk taart erbij. Eigenaren Robert Blok, Mario Doesburg en bedrijfsleider Thomas Kom zijn er klaar voor: “Wij willen dat je het idee hebt dat je thuiskomt, maar dan zonder dat je zelf hoeft te koken, af te wassen of op te ruimen.”

Foto’s: Peter van Vugt, fotobijschrift: bedrijfsleider Thomas Kom

Thomas wordt als bedrijfsleider het gezicht van de zaak. Aan ervaring ontbreekt het hem zeker niet. Negen jaar geleden begon hij als kok bij Grill-ig in Kaatsheuvel. Met de groei van het bedrijf groeide hij mee en nu gaat hij aan de slag in Grill-ig Tilburg. Robert en hij kennen elkaar door en door. Vroeger gingen ze namelijk al naar hetzelfde vakantiepark in Kaatsheuvel met hun ouders. Leuk om te weten: de ouders van Robert namen dit vakantiepark over en het is jaren in de familie geweest.

Uitbreiding naar Tilburg

In Kaatsheuvel is Grill-ig geen onbekende, met niet één maar twee restaurants. En nu hebben ze de stap naar Tilburg gemaakt. Robert koos voor Tilburg, omdat hij een goed gevoel heeft bij de stad: “Tilburg is een stad die zich ontwikkelt. Het is een moderne, levendige stad.” Hoewel Robert en Thomas uit Rotterdam komen, herkennen ze zich wel in de Tilburgse sfeer: “Tilburg is een echte arbeidersstad, net als Rotterdam. Geen poespas.”

Grill-ig is sinds woensdag 20 september open en zien ernaar uit om samen te werken met mede-horecaondernemers. Thomas: “Goede horeca kent geen concurrentie. We moeten allemaal samenwerken.”

pandgrillig

Een combinatie van vertrouwd en verrassend

Bij Grill-ig ben je aan het juiste adres voor kleine hapjes. Thomas vertelt dat ze maar liefst 105 tapas op de kaart hebben staan, waarvan er elk kwartaal zo’n 55 tot 60 gewisseld worden. Wil je een hele avond tafelen? Dan kun je gebruik maken van het all-you-can-eat concept. Wil je gezellig borrelen, bijvoorbeeld na een avondje bios? Dan kun je ook losse tapas bestellen.

Op de kaart vind je een combinatie van klassiekers als biefstuk, saté en schnitzel en exotische gerechten als struisvogel, zebra en een trio van insecten. Ook aan de jongere gasten is gedacht, met minisnacks en zelfs als je een lactose- of glutenallergie hebt, is er genoeg te kiezen.

grillig02

Een praatje met de gasten

Robert en Thomas hechten veel waarde aan gastvrijheid, beleving en persoonlijke aandacht voor de gasten. “Lekker eten kun je tegenwoordig overal wel. De kunst is om net dat stapje extra te zetten.” Robert: “Ik vind het belangrijk om een praatje te maken met de gasten. Als iemand daar geen behoefte aan heeft is het ook goed, maar je merkt dat mensen die persoonlijke aandacht waarderen.” Persoonlijke aandacht kan al in kleine dingen zitten, zoals vuurwerk bij het dessert als je jarig bent, of door een klein likeurtje met slagroom bij de koffie te serveren.

Op de eerste verdieping van het restaurant is een speciale speelkamer voor de kinderen met een ballenbak, een Xbox en een televisie. Robert: “Zodat de ouders op hun gemak kunnen eten, terwijl de kinderen zich boven uitleven.” Ook is er een private dining room, die je exclusief (zonder daarvoor bij te betalen) kunt afhuren voor familie-etentje of zakendiner. En is het mooi weer? Grill-ig heeft ook een terras op de Heuvel. Dit stukje Heuvel is jarenlang terrasloos geweest, vanaf deze week is daar dus verandering in gekomen.

Meer info

Zin om uit eten te gaan bij Grill-ig Tilburg en een praatje te maken met Robert of Thomas? Dat komt goed uit, want ze geven een diner voor twee weg. Bekijk hier de prijsvraag! Check voor meer informatie ook eens de Facebookpagina van het restaurant.

Reageer op dit bericht