Nieuw in Tilburg: Stadskombuis Harboury

Stadskombuis Harboury

Een nieuw gezicht in de Piushaven: Stadskombuis Harboury heeft zich in het voormalige restaurant BIKU gebouw ‘De Kapitein’ gevestigd. Dat je alle gerechten zowel in kleine als grote porties kan bestellen maakt ze zo bijzonder. “Er is bij ons geen voor, hoofd of nagerecht, je mag zelf kiezen waarmee je begint of eindigt,” zegt chef-kok en eigenaar Hein Schlahmilch.

Bij Stadskombuis Harboury kun je zowel terecht voor een goede borrel als een lekker diner. Het restaurant werkt veel met lokale producten en experimenteert met verrassende gerechten. Enkele voorbeelden die op het menu staan: eend uit het rookvat en lamsvlees met witte chocoladesaus. Het restaurant aan de Piushaven is officieus geopend en gaat komend weekend officieel open.

Het begin is gemaakt

Mede-eigenaresse en gastvrouw Marly Hendrickx komt uit de bankenwereld en heeft nu haar eerste stappen binnen de horecabranche gezet. ‘’Het is altijd een droom geweest om een eigen restaurant te beginnen, de stap heb ik echter nooit durven zetten. Na lang nadenken en het schrijven van een goed plan zijn we nu samen de uitdaging aangegaan.’’ Chef-kok Hein heeft daarentegen een jarenlange horecapassie en leerde het koksvak van leermeester Cas Spijkers.

Stadskombuis Harboury

Passie voor koken

Hein en Marly vinden het erg belangrijk om met lokale producten te werken. Zo komt de melk van de cappuccino van een boer uit Riel, de chocolade van Huize Geerts uit Tilburg en het lamsvlees uit Gilze. Chef-kok Hein legt uit dat de verse producten en het koken met techniek de basis vormen van Stadskombuis Harboury. Hein en Marly hechten veel waarde aan de kwaliteit van het eten en de ambiance in de zaak. ‘’De gasten komen hier voor een totale beleving,’’ vult Marly aan.

Het stel schenkt veel aandacht aan het uitzoeken van de verschillende producten. Ze hebben bijvoorbeeld enorm veel slagers bezocht om het beste stuk vlees te vinden dat bij het concept van Stadskombuis Harboury past. ”Wij willen enkel met verse en kwalitatief hoogwaardige producten werken, vandaar dat we uiterst select zijn in onze productkeuze.”

‘’De slakken op onze menukaart komen helemaal uit Zaltbommel omdat zij de enige zijn waar ze verse en levende biologische slakken kweken,” zo vertelt Hein. Hierdoor kan hij zijn eigen smaken toevoegen aan de ‘slow-escargots’ zoals ze op de menukaart staan. ‘’Op het moment dat ons personeel de slow-escargots serveren wordt als laatste toevoeging een ‘puffertje’ met truffel over de escargots los gelaten’’.

Stadskombuis Harboury

Iedereen is welkom

Op 6 april is er een opening voor genodigden en op 7 april is de officiële opening. Zin om je te laten verrassen? Ga dan gezellig een borrel pakken of een hapje eten. Stadskombuis Harboury is van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Lijkt het jou leuk om een hapje te gaan eten bij het etablissement aan de Piushaven? Bekijk snel de menukaart en vergeet niet te reserveren.