Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1741 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: TIEN

Fotobijdrage: Nina Thiel (Personal Painting)

Zaterdag ging Jantien Streng, eigenaresse van conceptstore TIEN, alvast een dagje open. Zondag vierde ze de komst van haar eigen winkel in het Dwaalgebied met een feestje voor familie en vrienden en dinsdag 1 september gaat het dan echt gebeuren: TIEN gaat open. Waar de naam vandaan komt? Dat spreekt na het lezen van de voornaam van de eigenaresse waarschijnlijk voor zich.

Liefde voor Tilburg

Jantien kwam in haar studententijd naar Tilburg en studeerde aan de docentenopleiding Maatschappijleer. Na een half jaar voor de klas te hebben gestaan, merkte ze dat ze haar creativiteit ergens anders in kwijt moest. Na een half jaar reizen door Azië ging ze aan de slag bij Bij Maud in de Tuinstraat. Daar gaf ze creatieve workshops en werd ze later bedrijfsleider bij het horecagedeelte. Toch kriebelde het altijd al om iets voor zichzelf te beginnen. Na de zomervakantie werd de knoop doorgehakt en langzaam aan onstonden de eerste ideeën voor Jantiens eigen conceptstore. ”Ik hou heel erg van kleding en in Tilburg zijn heel veel leuke winkeltjes, maar geen winkel zoals ik die voor ogen heb, met mijn eigen stijl.”, aldus Jantien. En wat is die stijl dan precies? ”Vooral veel bohemian, kleurtjes en aparte stofjes. Zelf slaag ik altijd perfect in steden als Antwerpen en Amsterdam. Ik wil eigenlijk een klein beetje van dat naar Tilburg halen”, vertelt Jantien. En waarom opent ze dan een zaak in Tilburg? ”Ik hou van Tilburg. Tilburg is echt mijn stad. ” jantien

Lokale samenwerkingen

”Ik zou het heel tof vinden om een stukje vintage, nieuwe toffe merken en eten te combineren”, zegt de trotse eigenaresse van Tien. De merken die TIEN gaat verkopen zijn vooral opkomende merken van jonge meiden met een eigen label. Zo zijn er kleding en sieraden van Dohtt, meubels van BK Handmade en babykleding van Eef & co. De thee is van Tea Makery en het brood komt van Bikken en Bakken. Doordat Jantien werkt met lokale ondernemers en eerlijke producten, zal de kaart in het eet- en drinkgedeelte van TIEN constant wisselen. ”Een soort lokale catch of the day. De ene dag bijvoorbeeld een clubsandwich met brood van Bikken en Bakken en de kaas van De Walhoeve en een dag later een lekker broodje met filet van de lokale slager”, aldus Jantien. Het assortiment van TIEN bestaat enkel uit producten met een verhaal. ”Ik vind het leuk om mensen te vertellen over de producten. Wanneer mijn producten een verhaal hebben waar ikzelf in geloof, is het leuker om deze producten te verkopen.”

Locatie

Jantien is superblij met haar locatie in de Nieuwlandstraat. ”Het dwaalgebied en Radiopleintje zijn volop in ontwikkeling. Ik heb er al zoveel ondernemers ontmoet en iedereen is erg meedenkend. De ondernemers hier gunnen elkaar succes en dat is, denk ik, een grote kracht van het Dwaalgebied.” Jantien heeft haar hele winkel zelf gestyled. ”Het moet echt een huiskamer worden waar mensen graag komen. Dan is het ook belangrijk dat ik mezelf thuis voel”, gaat Jantien verder. download

Inspiratie

Wat je nog meer kunt verwachten bij TIEN? Geregeld krijgt een lokale artiest of kunstenaar de mogelijkheid zijn of haar werk te etaleren. In de toekomst wil Jantien inspiratieavonden organiseren waarin verschillende ondernemers of mensen met een verhaal hun passie delen.

Opening

Jantien opent haar conceptstore niet met al teveel bombarie. ”Mensen kunnen gezellig binnen lopen, proeven van de producten op de kaart en neuzen tussen de spulletjes.” Vanaf dan is de zaak van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10:00 uur geopend.

Reageer op dit bericht