Nieuw in Tilburg: Veganity Foods

Een plaats waar je vegetarisch en veganistisch kunt eten. Tilburg heeft er even op moeten wachten, maar sinds eind juli is het er eindelijk op het Radiopleintje: Veganity Foods. Een afhaalrestaurant en winkel waar je maaltijden kunt halen zonder dierlijke producten, suiker, gluten, geur-, kleur- en smaakstoffen.

Het nieuwe zaakje in het Dwaalgebied richt zich op take-away & delivery food zoals ontbijtjes to go, gezonde lunches, juices, tussendoortjes en avondmaaltijden. Allemaal ter plekke en vers klaar gemaakt door de familie Renet. Moeder Saskia (53 jaar) bedenkt de recepten en maakt ze vers klaar, dochter Lana en zoon Ruben (beiden 18 jaar) staan in de winkel en helpen haar mee. Vader Marcel heeft Veganity Foods opgezet en helpt achter de schermen het nodige handje mee.

Beter voelen dan ooit

Saskia vertelt dat ze haar echtgenoot Marcel inspireerde om Veganity Foods op te zetten. “We hebben van mijn gebrek een kracht gemaakt.” Met haar gebrek doelt Saskia op haar gezondheid. Vijfentwintig jaar lang liep ze rond met meerdere chronische aandoeningen waarvoor ze zware medicatie nam; vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, hypothyreoïdie, hashimoto etc. Dankzij haar gezonde voedingspatroon bleef ze nog goed op de been maar het was niet altijd makkelijk.

Met een bachelor in natuurgeneeswijzen op zak dook ze drie jaar geleden opnieuw de boeken in en ontwikkelde haar eigen voedingssysteem: het Veganity Optimum. Een manier waarop ze door veganistisch, suiker- en glutenvrij eten een groot gedeelte van haar medicijnen kon afbouwen en zich beter voelde dan ooit tevoren. Sindsdien eet Saskia ook niet anders meer.

veganityvoorgevel
De voorgevel van Veganity Foods aan het Radiopleintje.

Op maat gemaakt

Het dieet was voor Saskia niet altijd even handig. Ze kon eigenlijk nooit buiten de deur eten en moest de ingrediënten voor haar maaltijden van overal en nergens bij elkaar sprokkelen. Voor echtgenoot Marcel kwam zo het idee om Veganity Foods op te richten. Een plaats waar je veganistische glutenvrije maaltjes kunt halen voor een lage prijs en ook meteen al je boodschappen kunt doen.

Naast de vaste menukaart maakt Saskia ook maaltijden op verzoek. “Als je gezondheidsproblemen hebt, kun je hier goed terecht.” Ze kan je door middel van gezond eten en drinken met kwaaltjes een heel eind op weg helpen. “Als je niet naar de wc kunt, hoef je echt geen tabletten te halen, ik kan iets op maat voor je maken en je bent ervan af. Het gaat erom dat je op de oorzaak van dingen wegneemt en voeding speelt daarin een grote rol.”

Hopen dat de wereld er beter uitziet

Naast de persoonlijke reden om veganistisch te eten speelt voor Saskia ook de spirituele overtuiging mee. “Ik ben tegen leed. Of dat nu om dieren, natuur of mensenleed gaat. We willen niet alleen maaltijden en producten verkopen, maar ook kennis en bewustzijn overbrengen,” vertelt Saskia. “Ik ben opgegroeid met groenten, vlees, aardappels, koffie, drank en sigaretten, maar de huidige jonge generatie is een stuk gezonder en bewuster.”

“Door mijn ziektegeschiedenis ben ik anders gaan leven. Ik had ook niet veel keus. Gelukkig letten de nieuwe generaties veel meer op hun op voeding en gezondheid en geven zij meer om duurzaamheid en milieu. Als deze jonge mensen straks van onze leeftijd zijn, hoop ik dat de wereld er een stuk beter uitziet en dan ben ik blij dat ik ook mijn steentje heb mogen bijdragen.”

Over Veganity Foods

Veganity Foods is dagelijks (behalve op maandag, dan zijn ze gesloten) geopend tussen 12 uur en 20 uur. Op dit moment kun je er alleen nog maaltijden afhalen, maar Veganity Foods heeft meer. Binnenkort is ook de winkelvoorraad op peil en kun je er tevens terecht voor allerlei soorten glutenvrije vegan producten. En wat dacht je van catering voor een feestje of een vegan kookworkshop? Het is allemaal mogelijk bij Veganity Foods. Ook zijn ze binnenkort te vinden via Thuisbezorgd.nl. Meer over het nieuwe zaakje vind je op de website van Veganity Foods.