Nieuw in Tilburg: Whyn by Albert Schuermans

Whyn

De officiële opening van wijnwinkel ‘Whyn by Albert Schuermans‘ aan de Schouwburgring was pas afgelopen donderdag. Ondanks dat Whyn splinternieuw is heeft het nu al de ambitie om in de komende jaren te groeien naar alle grote steden van Nederland. We spraken met Tilburger en ondernemer Albert Schuermans over zijn splinternieuwe wijnconcept.

Oude Randstad-filiaal

Het is bijna een jaar geleden dat het Randstad-filiaal aan de Schouwburgring uitbrandde. Randstad koos er niet voor om het pand op te knappen maar verhuurde het pand aan Albert Schuermans.

“De tragische gebeurtenis bood ons de kans om de winkel helemaal opnieuw op te bouwen, samen met de Tilburgse wijnimporteur Verbunt Wijnkopers. Het was het een groot voordeel dat we op nul konden beginnen.”

Albert vertelt: “Alles is nieuw. We hebben een nieuw plafond, een nieuwe vloer, een proeflokaal waar workshops en proeverijen georganiseerd worden en ook de inrichting moest natuurlijk vernieuwd worden na de brand.”

Whyn
Albert: “We wilden graag een open voorgevel in de winkel. Doordat we een uitgebrande winkel huurden, konden we met de verzekering regelen dat de kapotte gevel vervangen werd met de mooie open gevel die we nu hebben.”

Het Whyn-concept

Het unieke aan het concept van Whyn is dat in de winkel de focus ligt op zeven verschillende wijnmerken. De samenwerking met Verbunt en de merken heeft ertoe geleid dat in geen enkele winkel in Nederland zo’n breed en exclusief wijnassortiment te vinden is.

“Omdat we focussen op zeven merken in de winkel staan, is er genoeg ruimte om veel verschillende smaken aan te bieden. Deze brede smaakkeuze is uniek voor een wijnwinkel en stelt ons in staat om de ideale wijn voor jou te vinden. Je hoeft niet zozeer te kiezen tussen merken, maar tussen smaken.”

Albert vertelt verder: “Ben je op zoek naar een fruitige smaak? Of een specifieke andere smaak? In de goedkopere prijsklasse vanaf ongeveer €5, of een duurdere wijn? Samen vinden we de wijn die precies bij jouw smaak past. Ik weet alles over de wijnen en om zeker te zijn van je keuze kun je de wijn proeven in ons proeflokaal. Je kunt kiezen of je de wijn meeneemt of razendsnel thuis laat bezorgen.”

Rustig rondsnuffelen met de nieuwste technieken

Dit betekent overigens niet dat er een opdringerige verkoper in je nek komt hijgen als je de winkel binnenstapt, integendeel zelfs. Bij Whyn is de verkoper bijna overbodig omdat er zeven touchscreens in de winkel staan. Hierop vind je alle info over de wijnen. Je drukt op een bepaalde fles en je ziet een kleine beschrijving met een overzicht van de kenmerken en de smaak van de wijn.

Whyn
“We laten klanten rustig rondsnuffelen door de winkel en hopen dat ze gebruikmaken van de touchscreens. Zo kun je rustig uitzoeken waar je naar op zoek bent. Maar als je vragen hebt dan helpen we je natuurlijk graag.”

Pilot store

Tilburg heeft de eer om de eerste Whyn-store te huisvesten. Het is de bedoeling dat Whyn binnen een aantal jaar in alle grote steden van Nederland te vinden is. “Hier in Tilburg proberen we hoe het concept het best kan werken en vervolgens gaan we uitbreiden. We gaan bijvoorbeeld proberen om in alle Whyn-stores zonder papier te werken. Dit omdat het duurzaam én goedkoper is. Hier in Tilburg gaan we uitzoeken hoe we dit voor elkaar gaan krijgen!”

Vanaf afgelopen donderdag is Whyn officieel geopend. Bij een opening horen natuurlijk openingsacties. Deze worden bekend gemaakt via de website en Facebookpagina van Whyn. Even checken dus, ook voor alle info over de zeven wijnmerken. Je kunt ook gewoon even rondsnuffelen bij Whyn en de super hippe touchscreens checken.

Whyn
Het team van Whyn. De vrolijke man met jasje (2e van rechts) is Albert.