Nieuws

kaartverkoop
Let op! Dit artikel is al 104 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw programma Theaters Tilburg: kaartverkoop start zaterdag

Na meerdere malen de lancering en start verkoop van het nieuwe seizoen uitgesteld te moeten hebben, is het eindelijk zover. Op zaterdag 22 augustus gaat de kaartverkoop bij Theaters Tilburg van start voor de voorstellingen en concerten die plaatsvinden van september t/m december. 

In maart stond een goed gevuld theater- en concertseizoen 2020/2021 in de steigers. Door de coronacrisis moest Theaters Tilburg dat programma echter zo goed als volledig van tafel vegen en is er hard gewerkt aan een nieuw, passend programma. Omdat het programma vanaf januari nog volop in beweging is, is ervoor gekozen te starten met de verkoop van enkel het programma van september t/m december. Medio oktober kondigt het theater de verkoopdatum van het theater- en concertprogramma voor de tweede helft van het jaar aan.

Een greep uit het aanbod

Theaters Tilburg heeft met alle reeds eerder geboekte artiesten en gezelschappen bekeken welke voorstellingen en concerten onder de gewijzigde omstandigheden doorgang kunnen vinden. Even was er de angst dat het een karig seizoen zou worden, maar gelukkig kan er voor het najaar weer een gevarieerd aanbod worden geboden voor zowel de schouwburg, concertzaal als studio.

Zo verwelkomt het theater vaste bespelers als Het Zuidelijk Toneel, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, philharmonie zuidnederland en Amsterdam Sinfonietta. Op cabaretgebied zien we namen als Guido Weijers, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries, Pieter Derks en Paulien Cornelisse. Ook de theaterconcerten zijn vertegenwoordigd met onder anderen Ronnie Flex, Rolf Sanchez, Jeangu Macrooy en Frans Bauer.

Tilburgs talent staat eveneens op de planken met concerten van Ruud Hermans en de première van Steven Brunswijk. Het was extra lastig in deze tijd, maar ook een aantal internationale gezelschappen bevestigden hun komst naar Tilburg onder andere het Engelse koor The Tallis Scholars en rond de kerstdagen het Ballet van Tatarstan. De jongste theaterbezoekers kunnen terecht bij onder andere Buurman & Buurman en de Efteling-musical Jokie & Jet.

Creatieve oplossingen

Meerdere gezelschappen en artiesten zijn door de huidige aanpassingen op zoek gegaan naar creatieve oplossingen. Zo heeft philharmonie zuidnederland naast het reguliere programma ook een alternatief programma bedacht, gebaseerd op een kleinere bezetting en nog steeds mogelijk als bijvoorbeeld solisten en dirigenten niet uit het buitenland kunnen komen. En Het Zuidelijk Toneel biedt een unieke theaterbeleving in een reuzenrad op het voorterrein van de schouwburg. Op 18 meter hoogte beleef je het verhaal, op de gewenste afstand van 1,5 meter.

Aanpassingen

Uiteraard verloopt een bezoek aan een voorstelling of concert in overeenstemming met de richtlijnen vanuit de overheid en daarmee iets anders dan bezoekers gewend zijn. Om de 1,5 meter afstand te garanderen, zijn er logischerwijs veel minder plekken beschikbaar. De schouwburg en concertzaal zijn grote zalen en omdat er aanzienlijk minder bezoekers toegelaten worden, kan er met voldoende afstand optimaal worden genoten. Sommige voorstellingen zullen iets korter duren en soms twee keer op een avond plaatsvinden. Theaters Tilburg heeft in het zomerprogramma in juli al ervaring opgedaan met de diverse aanpassingen.

Start kaartverkoop 22 augustus

Het programma is te vinden op de website. De kaartverkoop start op zaterdag 22 augustus om 12:00 uur. Het theater verkoopt enkel tickets via de website én aan de Ticketservice-balie. De balie is geopend op zaterdag 22 augustus van 12:00 – 17:00 uur en donderdag 27 t/m zaterdag 29 augustus van 12:00 – 17:00 uur.

Reageer op dit bericht