Nieuw verblijf voor Lippenberen bij Beekse Bergen

Lippenberen

Komende weken wordt bij Safaripark Beekse Bergen de laatste hand gelegd aan het nieuwe verblijf van de Lippenberen. Het avontuurlijke verblijf, voor zowel de beren als voor de bezoekers, zal op 24 augustus openen.

Het voormalige verblijf van de Maleise beren wordt aangepast om er de lippenberen te kunnen huisvesten. Deze zullen samen gaan wonen met de steppevosjes. Het verblijf krijgt een avontuurlijke klimroute die dwars door het verblijf loopt. Zo dicht bij de beren ben je nog nooit geweest!

Lippenberen

Lippenberen zijn zoogdieren waar veel op gejaagd is. Ze worden nu bedreigd onder andere omdat ze zeer geschikt zijn als circusdier. Ze kunnen een zwart/bruine of zelfs rode vacht hebben. De snuit is meestal een stuk lichter. Gemiddeld zijn deze beren 1.70 m lang als ze op twee poten staan

Mini Safari Reporter

De Beekse Bergen is op zoek naar een Mini Safari Reporter. Deze gaat de verhuizing van de Lippenberen vastleggen. Safari Reporter Rick, de vaste reporter, gaat de minireporter ondersteunen. Ben jij een avonturier, kun jij filmen en ben je niet bang? Kijk dan op de Facebookpagina van de Beekse Bergen voor meer informatie en geef je op! Ze zijn op zoek naar kinderen tussen de acht en twaalf jaar oud.

 

safari-II

Werkzaamheden in volle gang.

Safari-III

Links zie je de oude poort tot het verblijf, rechts hoe het gaat worden.

safari-I

De avontuurlijke klimroute Berenpad.