Nieuwbouw vogeltjesbuurt afgerond

Bewoners uit de Vogeltjesbuurt hebben de sleutel van hun nieuwe woning. Na het maken van de plannen samen met bewoners en het slopen van de oude woningen zijn, na een bijzonder korte bouwtijd, alle woningen in de Vogeltjesbuurt opgeleverd. Hiermee is de nieuwbouw in de Vogeltjesbuurt officieel afgerond, met een mooie nieuwe buurt als resultaat!

Plannen maken
In een vroeg stadium zijn de bewoners betrokken bij de plannen voor de nieuwe Vogeltjesbuurt. Verschillende bewonersavonden, themagroepen en persoonlijke gesprekken hebben geleid tot een stedenbouwkundig plan waarin de wensen van de bewoners duidelijk terugkwamen; meer licht, lucht en ruimte met behoud van de volkse gezelligheid en de sfeer van de Vogeltjesbuurt.

Uniek bouwproces
Na het groot onderhoud aan 81 bestaande woningen en de sloop van 121 eengezinswoningen ging eind 2013 de eerste schop de grond in en werd gestart met de bouw van 111 nieuwe sociale huurwoningen; 16 appartementen en 95 eengezinswoningen. “Een uniek bouwproces” zegt Jeroen Band, projectmanager bij Tiwos. “Het appartementencomplex is gebouwd in 75 werkdagen en ook de bouw van de eengezinswoningen ging snel. De bouwtijd van één woning was 25 werkdagen, inclusief sloop. We hebben de enorm strakke planning gehaald en daar zijn wij enorm trots op. De laatste woning is deze week opgeleverd, precies zoals we dat in juni 2013 gecommuniceerd hebben met de bewoners. Nu ze de sleutel van hun nieuwe woning hebben, kunnen ze van hun huis een thuis gaan maken.”

Sociale aanpak
Naast de fysieke verbeteringen (sloop, nieuwbouw en groot onderhoud) was en blijft er aandacht voor de sociale aanpak van de wijk.De sociale aanpak sluit aan bij de impulsaanpak van de wijk Groenewoud, waarvan de Vogeltjesbuurt deel uitmaakt.