Nieuws

Let op! Dit artikel is al 340 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe clubnacht Zwoel strijkt in de Spoorzone neer

Dat Tilburg ook als uitgaansstad flink in ontwikkeling is, staat buiten kijf. Steeds meer clubconcepten strijken met succes in de stad neer. Op vrijdag 14 december wordt daar weer een nieuw clubconcept aan toegevoegd: Zwoel in Club Smederij. 

Club Smederij wordt die nacht omgetoverd tot paleis van verbazing waar feest wordt gecombineerd met amateurkunst. De kernwaarden: vrijheid, creativiteit en harmonie. Inspiratie voor het clubconcept deden organisatoren Dirk Leestemaker en Floris Oostendorp op in Berlijn, waar het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet en iedereen gelijk en daardoor gelijkgestemd is. Dit gevoel zochten de heren ook in eigen land, maar een zoektocht naar een soortgelijke feesten liep teleurstellend af. En daarom nemen de jongens het heft in eigen handen.

Vrijheid vieren

Zwoel moet een clubnacht worden waar jonge mensen de vrijheid vieren en gelijk zijn. Het is een openminded feest en prachtige plek voor de LGBTI community. Naast een dansavond is Zwoel ook een plek waar makers hun projecten kunnen presenteren. De foyer van Club Smederij biedt namelijk ruimte voor allerlei specialisaties. Denk aan interactieve kunstinstallaties, dans, toneel & bijvoorbeeld mode. Ben jij een amateurkunstenaar en wil jij jouw werk etaleren tijdens dit nieuwe clubconcept? Meld jezelf dan snel aan.

Naast showcaseruimte is er ook plek voor een hang-out waar je bijvoorbeeld kunt tafeltennissen, airhockeyen en arcade games kunt spelen.

Muziek uit de 80’s en 90’s

Ook niet onbelangrijk: de muziek tijdens Zwoel. De organisatie zet de eerste editie in op muziek uit de jaren ’80 en 90’s. Denk met name aan een hoop disco, pop en r&b. Verder wordt Club Smederij versierd met unieke aankleding, is er een expositie van een tattoo artiest en is er een speciaal openingsconcert.

Tickets

Zwoel vindt op vrijdag 14 december vanaf 23:00 uur plaats in Club Smederij in de Tilburgse Spoorzone. Kaarten zijn vanaf €7,50 te koop. Check ook het Facebook evenement om op de hoogte te blijven van actuele nieuwtjes rondom het evenement.

Reageer op dit bericht