Nieuws

BuurtBühne
Let op! Dit artikel is al 1817 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe diensten voor mantelzorgers ContourDeTwern

ContourdeTwern start dit najaar in Tilburg met twee nieuwe diensten voor mantelzorgers van mensen met een psychische aandoening zoals een depressie, borderline of autisme: bezoekdienst en contactgroep ‘Onder Ons’.

Bezoekdienst Onder Ons

Bij de bezoekdienst komt een vaste vrijwilliger gedurende een jaar één keer per maand bij u thuis  om met u te praten over de vaak moeilijke thuissituatie. Deze vrijwilligers zorgen zelf (of hebben zelf gezorgd) voor iemand met een psychische aandoening. Ze weten dus wat u doormaakt en kennen de situatie uit eigen ervaring. Onder mantelzorgers is veel behoefte om ‘onder ons’ te kunnen praten met mensen die hetzelfde ervaren (hebben). De vrijwilliger is een luisterend oor en door ervaringen uit te wisselen krijgt u handvatten en zelfvertrouwen om met de ander om te gaan. Hierdoor krijgt u meer grip op uw situatie. ContourdeTwern start de bezoekdienst samen met Indigo.

Contactgroep Onder Ons

Hebt u liever wekelijks contact met deelgenoten die u begrijpen? Dan kunt u vanaf 9 oktober om de week op donderdag om 19.30 uur terecht in MFA Zuiderkwartier aan de Wassenaerlaan 38 in Tilburg-Zuid. Op initiatief van een wijkbewoonster en met ondersteuning van ContourdeTwern start dan de gelijknamige contactgroep. Deze contactgroep is bedoeld voor ontmoeting, het delen van ervaringen en het vragen/krijgen van informatie. Mantelzorgers van alle leeftijden zijn welkom.

Aanmelden

Als u gebruik wilt maken van de bezoekdienst en/of de contactgroep, kunt u contact opnemen met de bureaudienst van ContourdeTwern, via 013 549 86 46 of frontoffice-tilburg@contourdetwern.nl. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek om verwachtingen en ideeën te bespreken.

Aan de slag als vrijwilliger

Hebt u zelf ervaren hoe het is om voor iemand met bijvoorbeeld een depressie, borderline of autisme te zorgen en wilt u deze ervaring graag overdragen als vrijwilliger bij de bezoekdienst? Ook dan kunt u contact opnemen met de bureaudienst. Ter voorbereiding op de huisbezoeken volgt u een korte cursus en eenmaal per kwartaal deelt u uw ervaringen met de andere vrijwilligers, onder begeleiding van een medewerker van ContourdeTwern of Indigo.

Reageer op dit bericht