Nieuwe master Performing Public Space bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten

performing public space

Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg biedt vanaf september 2017 een nieuw masterprogramma aan: Performing Public Space. Het masterprogramma is interdisciplinair ingericht en toegankelijk voor alle kunstenaars die werk creëren in de openbare ruimte. Kunstenaars met een achtergrond in theater, dans, muziek, beeldende kunst, architectuur, digitale kunstvormen en grafisch ontwerp zijn van harte welkom om zich in te schrijven.

Uitgebreide online leeromgeving

Performing Public Space (PPS) biedt studenten een intensief onderzoeksprogramma en een creatieve samenwerking en uitwisseling met internationale kunstenaars. Deze nieuwe opleiding onderscheidt zich door een uitgebreide online leeromgeving om eigen toekomstige kunstprojecten te ontwikkelen. Tijdens deze master wordt de student onderdeel van een ondersteunende leergemeenschap om de complexiteit van de openbare ruimte te onderzoeken en zijn artistieke producten te verrijken met kennis van en inzicht in filosofische, sociaal-politieke en ondernemersproblematiek in verschillende openbare ruimtes.

Eenjarige master met intensieve bootcamp-onderwijsweken

Het programma van Performing Public Space is geïnspireerd door innovatieve ontwikkelingen in het hoger onderwijs. In het programma komen dan ook meerdere artistieke strategieën aan bod, om kunst zowel in conceptuele als uitvoerende fases te bestuderen. Daarnaast bevat het programma probleemgestuurde leeropdrachten en co-creatieve werkmogelijkheden. Performing Public Space is een eenjarig masterprogramma met intensieve bootcamp-onderwijsweken, met onder andere theoretische gastlezingen, LAB-opdrachten en casestudy’s over best practices. Daarnaast biedt het programma individuele online leeropdrachten voor onderzoeks- en projectontwikkeling.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via fhkpublicspace@fontys.nl. Dien een weloverwogen projectplan in, een motivatiebrief, een cv, en een uitgebreide visie op de waarde van kunst in de openbare ruimte. Neem voor meer informatie een kijkje op de website.